10 eenvoudige manieren om uw huis te beveiligen

Het inrichten van je nieuwe huis is beslist leuker dan het opzetten van beveiligingsmaatregelen. Maar inbrekers slaan elke 25,7 seconden toe, dus veiligheid van het huis moet een topprioriteit zijn.  Om u te helpen weer terug te keren naar de leuke dingen, zijn hier 10 eenvoudige dingen die u meteen moet doen om uw nieuwe huis te beveiligen. Een daarvan is bijvoorbeeld de aanschaf van smart security.

1. Doe de deuren op slot

Help een inbreker niet om door de voordeur naar binnen te lopen (34% van hen doet dat wel!). Inspecteer al uw buitendeuren om er zeker van te zijn dat de deurkozijnen sterk zijn, de scharnieren beschermd zijn en dat iemand er niet doorheen kan om de deur te openen.

Als je verhuist naar een woning waar iemand eerder in gewoond heeft, verander dan de deursloten. Op die manier heb je geen vreemden met een sleutel van je huis en kun je ervoor zorgen dat ze je huis binnen komen.

2. Vergrendel de ramen

Deuren en ramen zijn de meest voorkomende toegangspunten voor inbrekers. Helaas zijn vergrendelingen van fabrikanten op ramen niet altijd effectief – en soms zijn ze ronduit dun. Als het uiterlijk van uw raamvergrendelingen u niet bevalt, verhoog dan de beveiliging met sloten of sleutelbediende hendels. Maar daar hoef je niet te stoppen.

3. Verlicht je huis

Vandalen, inbrekers en andere criminelen staan ​​niet graag in de schijnwerpers. Houd slechte mensen op afstand met voldoende buitenverlichting. Plaats lichten rond uw voor- en achtertuin, langs paden en in de buurt van de garage en andere buitenconstructies. Je maakt indringers niet alleen schichtig, je verkleint ook het risico dat je struikelt op je weg naar boven.

4. Vergeet de garage niet

Deze toegangspoort tot uw huis wordt steeds populairder bij criminelen. En zelfs als ze geen toegang hebben tot je huis, is de kans groot dat je genoeg goede spullen in de garage hebt staan. Maak er een gewoonte van om alle deuren van de garage op slot te doen, zowel binnen als buiten.

U kunt ook overwegen om uw garagedeur sleutel in huis te houden. Op die manier kan een inbreker hem niet uit uw auto pakken. En als u een beveiligingscode gebruikt om de garage te openen, zorg er dan voor dat u deze geheim houdt en nooit in het bijzijn van bezorgers, buren of iemand anders binnengaat.

5. Stel een beveiligingssysteem in

Je nieuwe huis moet een vorm van beveiligingssysteem hebben, of het nu een eenvoudig doe-het-zelf-systeem is of een systeem dat wordt geleverd met professionele monitoring en domotica. Tegenwoordig zijn er tal van opties voor huisbeveiliging voor elk budget en elk beschermingsniveau.

Evalueer de behoeften van uw buurt en uw huis om een ​​systeem te kiezen waar u zich prettig bij voelt. U kunt contact opnemen met uw plaatselijke politie voor statistieken over buurtcriminaliteit en voor hulp bij het uitvoeren van een evaluatie van de woningveiligheid van uw huis.

6. Vergrendel uw Wi-Fi-netwerk

Uw draadloze thuisnetwerk is een deur naar uw persoonlijke en financiële informatie. En als u domotica gebruikt, kan het uw huis ook kwetsbaar maken voor inbraak. Als uw Wi-Fi-netwerk is verbonden met slimme thuisgadgets of uw beveiligingssysteem, kan het criminelen directe toegang tot uw huis geven.

7. Elimineer schuilplaatsen

Bomen en struiken geven uw huis een stoeprand, maar bieden inbrekers ook een handige schuilplaats. Snoei bomen en planten dicht bij uw huis die als dekking kunnen worden gebruikt. Kies in plaats daarvan voor kleinere bloemen en struiken. Als je bomen bij ramen hebt, verwijder ze dan of versterk die ramen met extra beveiliging.

8. Voeg beveiligingscamera’s toe

U hebt waarschijnlijk de krantenkoppen gezien over inbrekers die werden verijdeld door beelden van beveiligingscamera’s. Dit is een oplossing voor thuisbeveiliging die zowel afschrikwekkend werkt als een middel om gerechtigheid te krijgen. U kunt beveiligingscamera’s krijgen die deel uitmaken van een compleet huisbeveiligingssysteem, zoals een smart camera, of u kunt camera’s gebruiken die op zichzelf werken.

9. Zorg voor een kluis

In het geval dat iemand uw andere huisbeveiligingsstrategieën volgt, zorg er dan voor dat waardevolle spullen worden beschermd. Een kluis voor thuis is een veilige opslagplaats voor alles, van sieraden tot essentiële documenten zoals paspoorten. U wilt een kluis die brandwerend, waterdicht en zwaar genoeg is zodat een dief er niet mee weg kan lopen.

10. Gebruik domotica

Als u in de verleiding bent gekomen om van uw gewone huis een slimme woning te maken, is beveiliging een belangrijke reden om dit te doen. Met domotica kunt u verlichting, deursloten, beveiligingscamera’s, rookmelders en andere veiligheidsapparatuur op afstand (of gepland) bedienen. U kunt realtime waarschuwingen ontvangen over verdachte activiteiten, zodat u snel kunt reageren en potentiële dieven kunt dwarsbomen.