3 tips voor het vinden van de beste wasmachine

3 tips voor het vinden van de beste wasmachine

Een nieuwe wasmachine kopen? Het aanbod van wasmachines is zo groot, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En dat is jammer, want zo doe je mogelijk een aankoop die voor jouw situatie niet ideaal is. Hoe zorg je ervoor dat je de best mogelijke wasmachine kiest? Hier lees je 3 waardevolle tips voor het vinden van de beste wasmachine.

Tip 1: Let altijd op de vulcapaciteit

Je doet er altijd goed aan om naar het vulgewicht van de wasmachine te kijken. Hoe groter je huishouden, hoe groter de vulcapaciteit moet zijn. Een wasmachine 9 kg is bijvoorbeeld ideaal voor een huishouden van 5 personen of meer. Voor 6 personen of meer is een vulgewicht van 10 kg de beste keuze. Een kleiner huishouden heeft niet veel baat bij een wasmachine met een groot vulgewicht.

Tip 2: Kies voor stil en energiezuinig

Er zijn steeds meer mogelijkheden op het gebied van wasmachines: het is dan ook heel goed mogelijk om een stille én energiezuinige wasmachine aan te schaffen. Kijk goed naar de energieklasse van de wasmachine. Een energieklasse A+++ -10% is de beste optie, maar ook A+++ en A++ behoren tot de meest energiezuinige modellen. Kies ook voor een stille machine, vooral wanneer je de wasmachine ‘s nachts gaat laten draaien of wanneer de wasmachine dichtbij je slaapkamer staat. Je bespaart energie en daarnaast ben je verzekerd van een geruisloos model.

Tip 3: Kijk naar het toerental per minuut

Je kijkt er misschien niet meteen aan, maar het maakt wel degelijk verschil: het aantal toeren per minuut. Hoe meer toeren, hoe sneller je was zal drogen. Het is dan ook aan te raden om een wasmachine met een toerental van 1600 per minuut aan te schaffen: je was droogt op deze manier een stukje sneller.