5 dingen die u moet aanschaffen voor uw kat

Als u een kat gaat nemen, of een nieuw huis met een kat, dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Soms is het lastig om overal keuzes over te maken en na te denken wat u nodig heeft. Vandaar heb ik wat dingen voor u op een rijtje gezet.

1.   Kattenluikje

Misschien erg voordehandliggend maar een goed kattenluikje is belangrijk. Zorg ervoor dat hij inbraakgevoelig is, en dat hij geschikt is voor uw kat. Tegenwoordig kan je een petsafe kattenluik kopen waar een microchip herkenning in zit, zodat andere katten of dieren niet binnen kunnen komen door dat kattenluikje

2.   Drinkfontein

Voor een dier is een drinkfontein misschien een luxe, maar wel heel fijn. Zo krijgen ze fris, stromend water. Zeker als je een dier hebt dat niet veel drinkt, of altijd lijkt te drinken uit alles behalve zijn waterbakje, is dit een goede optie.

3.   Voederautomaten

Sommige dieren blijven maar schokken als ze eten krijgen. Alsof ze nog nooit eerder eten hebben gezien. Voor zulke dieren zijn speciale voederautomaten bedacht, hiermee kunnen ze een bepaalde hoeveelheid gegeven worden per keer. Ook kan je ze instellen op tijd, zodat je het zelf niet vergeet.

4.   Kattenmandjes

Katten zitten vaak op onverwachte plekken. Zeker als je een nieuw huis hebt is het een goed idee om te kijken waar hij graag zit voordat je een kattenmandje koopt, dan kan je die daar neerleggen. Meestal zoeken ze wat hogere plekjes op waar het lekker warm is.

5.   Krabpalen en krabplanken

Natuurlijk gaan die katten altijd liever los op je nieuwe bank, maar alsnog is het een slim idee om zo’n krabpaal aan te schaffen. Dit zal het toch verminderen. Je kan ook kattenkruid op de krabpaal doen om ze ernaar toe te lokken. Soms werkt dit erg goed.