Aandacht in uw haarproducten

Als het op shampoo aankomt, heeft elke winkel een stelling met een verscheidenheid aan opties om uit te kiezen. Sommigen beweren dat ze stralen, terwijl anderen hydratatie beloven en allemaal netheid beloven. Het is moeilijk om te weten wat u op uw haar doet als de ingrediëntenlijsten zo lang zijn en vol met moeilijk uit te spreken woorden. Het is van cruciaal belang om de materialen te begrijpen die u gebruikt om uw haar te wassen, vooral omdat sommige irritatie of ophoping kunnen veroorzaken. Er komt veel bij kijken of u krullend, gekleurd, steil of vettig haar heeft.

Waar u op moet letten in uw haarproducten

De meeste shampoos bestaan ​​uit 10 tot 30 verschillende componenten. Om de hoofdhuid adequaat te verwijderen van olie, vuil, talgophoping en geur, moeten alle shampoos een wasmiddel of reinigend ingrediënt bevatten. Ze werken door verontreinigingen van de hoofdhuid te verwijderen en ze door water te laten wegspoelen. Oppervlakte-actieve stoffen, zoals natriumlaurylsarcosinaat, natriumlaurylsulfaat (SLS) en natriumlaurethsulfaat, zijn gebruikelijke wasmiddelen in shampoo. Cosurfactanten, zoals cocamidopropylbetaïne, werken samen met deze surfactanten. Het is belangrijk om haarproducten van goede kwaliteit te hebben met ingrediënten van goede kwaliteit, zoals die van Mr Smith haarproducten.

Alles over sulfaten

Sulfaten zijn verbindingen in shampoo die als wasmiddel werken. Natriumlaurylsulfaat en natriumlaurethsulfaat komen het meest voor. Sulfaten reinigen diep en geven shampoos hun schuimende werking. De kans is groot dat uw shampoo sulfaatvrij is als deze niet schuimt. Sulfaten hebben daarentegen een agressieve reinigende eigenschap die huidirritatie, uitdroging en ontsteking kan veroorzaken. Sulfaten kunnen de huid irriteren en bestaande problemen, waaronder rosacea, eczeem en contactdermatitis, verergeren. Ze kunnen ook de huid irriteren die al gevoelig is. Sulfaten kunnen je haar uitdrogen door het te ontdoen van zijn natuurlijke oliën. Ze kunnen ook het haar beschadigen door de synthese van natuurlijke talg te verstoren. Professionele haarstylisten zoals Esther van Maanen weten meer dan alleen uw haar stylen maar weten ook welke haarproducten u het beste kunt gebruiken, dus raadpleeg ze best.