Alle soorten bureaus op een rijtje

Een bureau is altijd belangrijk om te hebben op een kantoor. Het is ook zo dat het thuis heel gemakkelijk bruikbaar kan zijn. Zo kan je bijvoorbeeld ook gewoon thuiswerken. Het is wel belangrijk dat je het juiste soort bureau uitkiest voor het soort werk dat je doet. Het is immers jouw eigen plekje. Daarom kan je in dit artikel eens naar de verschillende opties kijken en daar dan een goede keuze uit maken.

Een hoekbureau uitkiezen

Het kan interessant zijn om naar een hoekbureau op Officecity.be te kijken. Dit is vooral aantrekkelijk wanneer je veel bureauruimte nodig heeft. Het is dan wel fijn om van de hoek gebruik te kunnen maken. Een keerzijde is dat dit bureau alleen in specifieke situaties heel praktisch is. Dat komt doordat het ook veel ruimte inneemt en niet alleen maar ruimte biedt. Het is dus wel belangrijk dat je er ook de ruimte voor hebt. Er zijn ook versies die als zit-sta bureau bruikbaar zijn. Dat is dus ook aantrekkelijk om te bekijken voor je kantoor.

Werken met een slingerbureau

Een slingerbureau kan je traploos verstellen in hoogte. Je kan al beginnen bij een zithoogte van 88 centimeter. Al kan je er ook gewoon een stabureau van maken wanneer jij dat nodig hebt. Dan kan je tot 1.25 meter hoog afstellen. Het verstellen doe je met een slinger. Dat betekent dus dat je de hoogte van het bureau met de hand moet aanpassen. Het bureau is vooral aantrekkelijk als het gaat om flexwerkplekken. Al kan je er ook gemakkelijk van zithouding mee veranderen. Dit kan handig zijn wanneer je voor je fysieke gezondheid wat hoger moet zitten. Neem dit dus ook mee in de overwegingen als je een bureau gaat uitzoeken.

Een bureau dat elektrisch te verstellen is

Het is ook fijn om voor een model te kiezen dat je wat gemakkelijker kan  verstellen. Het is slim om dit bureau te gebruiken als je een dynamische werkplek wilt creëren. Dat kan je doen met een zit sta bureau dat elektrisch te verstellen is. Dat maakt het natuurlijk ook heel gemakkelijk om te doen. Met een druk op de knop heb je het al voor elkaar dat het bureau op de juiste hoogte komt te staan. Het is voor de meeste modellen zo dat de maximale hoogte op 130 centimeter is gesteld. Dat helpt om zitten en staan tijdens de werkdag af te wisselen.

Bureau dat verstelbaar is

Het is ook mogelijk om een bureau te kiezen dat met de hand te verstellen is. Dan maak je gebruik van een inbussleutel. Het is belangrijk om te weten dat ze zijn in te stellen tot de zithoogte van 86 centimeter. Het is namelijk de NPR norm die in Nederland en Europa geldt. Je kan echter wel voor een lager niveau kiezen. Dit kan zelfs tot nog lager dan de elektrische en slingerbureaus kunnen. Wel is het zo dat je de hoogte vaak moet behouden als je deze eenmaal hebt ingesteld. Het is geen zit sta bureau.