Bekistingsblokken: alles wat je moet weten

Als je op zoek bent naar een materiaal om betonconstructies te maken, dan zijn bekistingsblokken een goede optie. Deze blokken zijn gemaakt van beton en hebben vaak een holle binnenkant. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over bekistingsblokken. Wil je meer weten over bekistingsblokken en de beste bekistingsblokken voor jouw project vinden? Klik dan op de hiervoor genoemde link en lees ons artikel ook. 

Wat zijn bekistingsblokken?

Bekistingsblokken zijn betonnen blokken die gebruikt worden om betonconstructies te maken. Ze hebben vaak een holle binnenkant, waardoor ze lichter zijn en minder beton vereisen om te maken dan massieve blokken. Het gebruik van bekistingsblokken kan dus kosten besparen.

Hoe worden bekistingsblokken gebruikt?

Bekistingsblokken worden gebruikt als bekisting voor betonconstructies. De blokken worden op elkaar gestapeld en vervolgens wordt beton in de holle ruimte gegoten. Hierdoor ontstaat een sterke constructie die bestand is tegen zware belastingen.

Welke soorten bekistingsblokken zijn er?

Er zijn verschillende soorten bekistingsblokken verkrijgbaar, zoals rechte blokken, hoekblokken en blokken met uitsparingen voor leidingen. Ook zijn er blokken verkrijgbaar met een speciale afwerking, zoals een steenmotief of houtlook.

Waar moet je op letten bij het kiezen van bekistingsblokken?

Bij het kiezen van bekistingsblokken is het belangrijk om te letten op de gewenste afmetingen en het gewenste type blok. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de blokken en of ze geschikt zijn voor het beoogde project. Kijk bijvoorbeeld naar de maximale belasting die de blokken aankunnen en of ze bestand zijn tegen weersinvloeden.