Boompjes op stam

Boompjes op stam zijn op een kleine onderstam gekweekt, waardoor ze klein blijven en niet veel ruimte innemen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stamhoogtes en kunnen ook goed in een pot. Lijkt dit je wat? Lees dan verder om meer te weten te komen over boompjes op stam.

Waarom een boompje op stam?

Er zijn tal van redenen om te kiezen voor een boompje op stam. Je kunt ervoor kiezen om een functionele reden, zoals schaduw op zonnige dagen, beschutting wanneer het hard waait of vanwege de privacy door te voorkomen dat mensen in je tuin kunnen kijken. Daarnaast hebben boompjes op stam ook een hoge sierwaarde. Ze zijn mooi om te zien en zorgen ook voor meer groen in de tuin, bovendien zijn ze ook goed voor het milieu en aantrekkelijk voor insecten, vlinders en bijen.

Voor welke tuin?

Een boompje op stam is uitermate geschikt voor mensen met een kleine tuin die toch wat groen in de tuin willen. Doordat ze weinig ruimte innemen, passen boompjes op stam in zo goed als elke tuin. Maar ook wanneer je een grote tuin hebt kun je daar boompjes op stam in plaatsen. Je kunt ze bijvoorbeeld in borders plaatsen of om een muur aan het zicht te onttrekken. Of een boompje op stam in een pot ter decoratie op je terras of dakterras. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Blijven boompjes op stam klein?

Boompjes op stam zijn ge├źnt, waardoor je zeker weet dat ze klein blijven. Ze groeien niet meer in de hoogte, al zal de stam nog wel in de breedte blijven groeien. Ook zul je ze af en toe moeten snoeien om te zorgen dat ze hun mooie vorm behouden.

Welke soorten zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten bomen verkrijgbaar als boompje op stam. Van een beuk of esdoorn tot aan fruitbomen of een olijfboom en alles daar tussenin. Er is dus voor iedereen wel een boompje op stam naar wens te vinden!