De beste renovaties om jouw huis mee te verduurzamen

De beste renovaties om jouw huis mee te verduurzamen

Duurzaamheid is iets wat steeds meer mensen belangrijk vinden. Het is ook erg belangrijk om ons klimaat te helpen. Daarnaast kunnen duurzame oplossingen in huis ook een hoop besparingen met zich meebrengen. Het doel van de meeste verduurzamingen in ten slotte ook om minder energie en daarmee minder fossiele brandstoffen te gebruiken. Hier zijn een paar van de belangrijkste s punten om op te verduurzamen in huis.

Isoleren

Op nummer één van populaire en effectieve manieren op je huis te verduurzamen staat het isoleren van de woning. Dit kan op een aantal manieren. Een van de eerste stappen is meestal het aanpakken van ramen en kozijnen. Enkel glas moet minstens dubbel glas worden en oude houten kozijnen worden vaak vervangen door PVC ramen. Deze ramen isoleren een stuk beter dan andere soorten. Hierdoor kan de warmte beter vastgehouden worden waardoor het minder energie kost om je huis warm te houden. Dit bespaart op de energierekening en op het gebruik van fossiele brandstoffen. Daarnaast zijn ze ook duurzaam doordat de levensduur van een goede set PVC ramen ongeveer 50 jaar kan zijn.

De volgende stap van isoleren is het isoleren van het dak en alle muren indien dit nodig is. Vooral via het dak kan veel warmte ontsnappen. Dit komt omdat warmte opstijgt. Door het dag te isoleren kun je dus wederom veel energie besparen.

Zonnepanelen plaatsen

Misschien niet helemaal een renovatie maar wel een goede toevoeging als je toch al aan het bouwen of verbouwen bent. Door zonnepanelen op het dak te plaatsen kun je zelf duurzame energie opwekken. Hierdoor kun je een grote impact maken op de energierekening. Misschien kun je deze zelfs neutraal krijgen door het te combineren met andere verduurzamingen.

Al deze verduurzamingen kosten ook wat. Gelukkig kun je onder bepaalde omstandigheden subsidies krijgen voor verduurzaming van je huis en verdien je ook een hoop terug door de besparingen die het oplevert.