De grootste fouten die je kan maken met je vriezer

De temperatuur te hoog instellen

Nul graden (of zelfs lager) is de beste temperatuur voor langdurige diepvriesopslag, dus stel uw vriezer zo laag mogelijk in. En als u vindt dat uw ijsje te moeilijk te scheppen is, bewaar het dan in de deur waar de temperatuur het hoogst zal zijn.

De vriezer bijna leeg houden

Een volle vriezer houdt de kou beter vast dan een lege. Wanneer u de deur opent, zal de massa van het bevroren voedsel helpen om de kou te bewaren, en het apparaat zal niet zo hard hoeven te werken om de lege ruimte te koelen. Maar stop de diepvriezer ook niet te vol, je hebt lucht nodig om te circuleren.

Te lang invriezen van voedsel

Zelfs voedsel dat ingevroren is, zal uiteindelijk in smaak en textuur achteruitgaan, dus schrijf de datums op de zakken en verpakkingen. Leg de oudste producten ook altijd voor in de vriezer, ze zullen de eerste zijn die je pakt.

De vriezer openen wanneer deze uit staat.

Als de stroom uitvalt, houdt u de vriezer gesloten om voedsel zo lang mogelijk ingevroren te houden. Alles wat nog bevroren is als de stroom weer aangaat, kan in de vriezer blijven. Alles wat ontdooid is (maar nog steeds ijskoud is) moet snel worden bereid en gegeten. Bij twijfel, weggooien! Om het uitvallen van een vriezer zo veel mogelijk te voorkomen kan je het beste een betrouwbare vriezer kopen. Een Liebherr diepvries is erg betrouwbaar en gaat lang mee.

Het invriezen van voedsel in een grote klomp

Plaats kleine voorwerpen zoals aardbeien, hamburgers en koekjes op een bakplaat en laat ze verharden alvorens ze in een zak of container te gooien. Dan zullen ze niet samen bevriezen, en zal het makkelijker zijn om er slechts één tegelijk te pakken.

Te lang wachten met invriezen

Hoewel het invriezen het voedsel zal bewaren, zal het de versheid ervan niet herstellen. Gehakt vlees dat gemalen werd op de dag dat je het invriest, zal verser smaken dan vlees dat ingevroren werd toen het enkele dagen oud was. Ook muffins die direct na het bakken worden ingevroren, zullen beter smaken dan oudere muffins.