De interessante opbouw van chocolade

Chocolade heeft een vrij interessante samenstelling, je wist waarschijnlijk wel dat chocolade voor het grootste deel uit cacao bestaat, maar er zit meer in chocolade dan alleen dat. Chocolade bevat ook plantaardige suikers, vetten, eiwitten, en vele andere ingrediënten die een cruciaal onderdeel zijn van onze dagelijkse voeding. Om dit jaar een gezonder alternatief voor Sinterklaas chocolade kopen te bieden, hebben we besloten een heerlijk recept te maken met een gemakkelijk zelfgemaakt vegan chocoladepoeder, rijke chocoladesaus en gepofte granen. Alle ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden bij elke kruidenier, supermarkt, of welke supermarkt dan ook.

Zelf chocolade maken kan ook

Ons gemakkelijke chocolade recept bevat een mix van pure chocolade cacaopoeder en verse cacaopoeder van Gust Royal. Ons chocoladepoeder is gemaakt van vers cacaopoeder, chocoladepoeder en plantaardige olie. Een eenvoudig mengsel van chocoladepoeder en room geeft de volle chocoladesmaak aan uw chocoladedessert. U kunt experimenteren met verschillende chocolade poeders. Zo zou melk chocoladepoeder een lichte chocoladesmaak toevoegen aan je chocoladetaart.

Het maken van ons chocolade recept is een zeer eenvoudig proces dat je zelf kunt doen. Je hoeft niet naar een grote chocolade maker te gebruiken voor dit chocoladerecept. Het belangrijkste is dat je het chocoladepoeder mengsel op een koele kamertemperatuur houdt, als je het op kamertemperatuur houdt, zal het te warm worden voordat je er cacaopoeder aan toevoegt. De chocolade moet in een schaal of een pan worden uitgesmeerd, zodat hij luchtig wordt en niet smelt.

Hoe de chocolade af te maken?

Als het chocolademengsel nog op kamertemperatuur is, is het het gemakkelijkst om het in een serveerschaal te gieten. Vervolgens kunt u met een lepel het chocolademengsel voorzichtig mengen, zodat het een mengbare pasta wordt. U kunt beginnen met de laatste stap, het uitsmeren van de chocoladepasta en het de oven in doen! Dit maakt voor een heerlijk dessert wat u veel reputatie zal opleveren bij de familieleden.