De juiste manier om je handdoeken te wassen

Geloof het of niet, de sleutel tot nieuwe handdoeken wassen begint met een spoeling met azijn. Op het eerste gezicht lijken handdoeken eenvoudig en eenvoudig genoeg. Je kunt er gewoon aan denken om het in de wasmachine te gooien en het daar te laten totdat het klaar is met draaien. Maar de waarheid is dat je meer moet doen dan dat. Dit is het moment dat je leert hoe je je dagelijkse absorberende en donzige essentials op de juiste manier kunt wassen.

Nieuwe handdoekregel: eerst wassen, voor gebruik

Wanneer je je handdoeken voor het eerst mee naar huis neemt, begin je aan je reis om hun efficiƫntie te maximaliseren. Het is belangrijk om je handdoeken te wassen voordat je ze gebruikt. Hierdoor kunnen de vezels ademen. Veel nieuwe hotel handdoeken zijn gecoat met wasverzachters om ze zacht aan te laten voelen voor de gasten, maar deze wasverzachters voorkomen dat de handdoeken water absorberen. Om de opbouw te verwijderen, voeg je een half kopje witte azijn toe aan de spoelcyclus voor het wassen. Wanneer je badhanddoeken wast en droogt, vermijd dan wasverzachters en droogvellen om ervoor te zorgen dat ze zo absorberend mogelijk blijven. Het wassen van je handdoeken is een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar het wordt aanbevolen om ze elke drie tot vier keer gebruik te wassen. Over het algemeen moeten handdoeken met een normale cyclus in warm water worden gewassen, maar lees altijd het label. Als de labelinstructie zegt dat je je donkere kleuren van je witte kleuren moet scheiden, moet je dat gewoon doen. Elke handdoek kan verschillende vezels hebben, dus om te voorkomen dat er pluisjes op je kleding komen, kun je ze het beste apart wassen.

Je handdoeken drogen

Als het gaat om het drogen van je handdoeken, moet je ze uit de wasmachine halen en ze een beetje schudden. Je kunt het op middelhoge temperatuur in de droogtrommel drogen. Als je een nare geur wilt vermijden, zorg er dan voor dat handdoeken helemaal droog zijn voordat je ze opbergt.