De perfecte combinatie: een industriële woonstijl en mangohouten meubels

Waarom industriële invloeden zo populair zijn in de huidige huiskamers? Waarschijnlijk door de eerlijke uitstraling en de pure, rauwe materialen. Net als zoveel woonstijlen, kan de invulling ervan per interieur verschillen. Een industriële touch bereik je al door een industriële lamp boven een tafel te hangen, boven een deens ovale eettafel bijvoorbeeld. Maar je kan ook all the way gaan en de stijl van vloer tot plafond doorvoeren met stevige kleuren, zoals grijs, groen of blauw, en ruige materialen, zoals beton, staal, glas en hout. Ben jij – net zoals wij – fan van de industriële woonstijl, maar ben je enkel op zoek naar meubels? Verdiep je dan eens in mangohouten meubels. Deze meubels zijn wat ons betreft dé belichaming van wat je industrieel noemt. Waarom? Je leest het in dit blog.

Warmte in een betonnen huis

In een industrieel interieur, dat zich voornamelijk kenmerkt door stoere en rauwe materialen, kan het soms lastig zijn om voor warmte en sfeer te zorgen. Met mangohouten meubels los je dit probleem eenvoudig op. Het robuuste hout en de stalen accenten passen erg goed bij de industriële stijl, en de warme tint van het hout zorgt daarnaast voor warmte. Er ontstaat op die manier een interessant contrast tussen warm en koel. Zo creëer je toch een knus en huiselijk gevoel, ondanks dat bijvoorbeeld donkere kleuren of beton de overhand hebben.

Tweede leven

Daarnaast sluit ook het duurzame aspect van mangohout perfect aan bij de industriële woonstijl. Normaliter wordt er in industriële woningen veel gebruik gemaakt van gerecyclede of vintage materialen. Mangohout is een restproduct van de mangoteelt en past dus goed in dit straatje. Het wordt hergebruikt wanneer er meubels van worden gemaakt. Door te kiezen voor meubels van mangohout draag je bij aan een bewuste en verantwoorde levensstijl.

Perfect imperfect

Mangohouten meubels staan bekend om hun robuuste, imperfecte uiterlijk. De nerftekeningen, knoesten en zaagsneden zijn met opzet behouden en extra geaccentueerd door de bijenwas. De imperfecties maken het meubel en mede daardoor passen ze zo goed bij een industrieel interieur, waar ruw, onbewerkt en puur de hoofdthema’s zijn.

Bent je geïnspireerd geraakt? Mangohout bestaat in allerlei soorten vormen, van een mangohout tafel tot zwarte boekenkast en van nachtkastje tot dressoir. Online vind je verschillende webshops met een ruim aanbod mangohouten meubels, maar ook in menig woonwinkel vind je mangohout terug.