De voor- en nadelen van een aircooler

Een aircooler is een populair apparaat wat veel mensen in huis hebben en gebruiken op een warme dag. Er zitten een aantal voor en nadelen aan een aircooler. Is een aircooler niks voor jou? Wellicht is een mobiele airco dan een betere optie. Ben je benieuwd naar de voordelen van een aircooler en naar het verschil met een mobiele airco? Lees verder en kom erachter!

Voordelen 

Een aircooler zorgt ervoor dat de tempratuur in de ruimte met een paar graden daalt. Het koelen gebeurt via koud water. Als het apparaat wordt aangezet, wordt de lucht langs dit water geblazen en de koele lucht stroomt vervolgens je woning in. Het apparaat is lichter dan een mobiele airco en is daardoor makkelijker te verplaatsen. Een ander voordeel is dat het meer verkoeling biedt dan een ventilator en minder geluid maakt. Daarnaast heb je, zoals bij een airco geen afvoerslang nodig. Hierdoor kan je hem overal in de ruimte plaatsten. 

Nadelen

Naast alle voordelen zijn er ook een paar nadelen aan de aircooler. De aircooler koelt de ruimte namelijk minder goed af dan een airco. Ook moet de ruimte geventileerd blijven, dus er moet altijd een raam of deur open blijven staan. Daarbij kan het waterreservoir leeg raken, dus je moet goed opletten of deze nog vol is. 

De verschillen tussen aircoolers en mobiele airco’s

Een aircooler lijkt, qua uiterlijk, best wel op een mobiele airco lijkt, maar het systeem heeft wel degelijk een aantal verschillen. Vaak heb je op een aircooler verschillende ventilatiestanden zoals ‘low’, ‘medium’ en ‘high’. Met een airco kun je de kamertemperatuur met wel 10 graden verlagen als je dat wilt, terwijl een aircooler voor een verkoeling van maximaal 3 graden kan zorgen. Toch is een aircooler beter. Dit komt, omdat het gebruik maakt van gezonde lucht en water ipv koelvloeistof. Dit zorgt ervoor dat je niet met keelpijn etc wakker wordt. Daarom raden wij vaak een aircooler aan!

Meer informatie

Het vinden van de juiste aircooler of mobiele airco kan lastig zijn. Er zijn verschillende stijlen en merken wat de zoektocht onoverzichtelijk kan maken. Maxtotaal kan je daarbij helpen! Zij hebben een enorm aanbod aan aircoolers, ventilatoren en mobiele airco’s. Heeft u meer informatie nodig? Dan kunt u contact met hen opnemen!