Dingen om te overwegen bij het bouwen van jouw aangepaste keuken

Het bouwen van een huis op maat kan overweldigend zijn, vooral als je begint te beginnen met het maken van kamerindelingen. De keuken is één van de meest gebruikte ruimtes in huis. Het hebben van een functionele indeling is essentieel om te genieten van jouw luxe aangepaste woning oen om jouw leven en gezin soepel te laten verlopen. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het ontwerpen van jouw keuken volgens een professionele op maat gemaakte woningbouwer.

#1 Zet gootsteen en vaatwasser dichter bij elkaar

Om te voorkomen dat er voedsel, vet, zeep en water op de vloer vallen, plaatst jij jouw vaatwasser binnen een armlengte van jouw aanrecht. Als jouw vaatwerk afspoelt, plaats je ze dan gemakkelijk in de vaatwasser. Door de keuken reizen met vuile borden wordt een gedoe dat je dag snel verpest.

#2 Plaats de vuilnisbak waar deze gemakkelijk toegankelijk is

Elk station in de keuken gebruikt niet alleen de vuilnisbak, maar is meestal ook de belangrijkste die voor het  hele huis wordt gebruikt. Plaats de vuilnisbak op een locatie die niet alleen gemakkelijk toegankelijk is voor belangrijke plaatsen in de keuken (gootsteen, bereidingsstation, fornuis, koelkast), maar ook voor de rest van het huis. Het eiland bij de ingang van de keuken is een goede locatie en je kunt ook overwegen om een compostbak dichter bij de voedselbereidingsplekken te plaatsen.

#3 De plaatsing van stopcontacten moet logisch zijn

Heb jij ooit een keuken gehad met maar een paar stopcontacten? Proberen te koken kan hoofdpijn worden. Denk aan de plaatsing en het aantal stopcontacten bi het ontwerpen van jouw keuken. Als je veel kleine apparaten hebt, overweeg dan om een speciale kast met stopcontacten te ontwerpen. Onder kasten worden ook stopcontacten ongelooflijk populair. Ze zorgen voor een naadloze backsplash en zijn verborgen voor het oog.

#4 Laat voldoende ruimte tussen de tellers

Een krappe keuken is niet alleen claustrofobisch, maar het is ook moeilijk om in te werken. Aangepaste woningbouwers raden aan om minimaal een meter tussen de werkbladen te laten. Hierdoor heb je voldoende ruimte om lades en kasten comfortabel te openen. Richt indien mogelijk op 1,2 meter, zodat je rond een open vaatwasser of fornuis kunt lopen zonder je zorgen te maken dat je erin pompt.

Je kan kiezen voor exclusieve keukens Eindhoven of mogelijk een keuken laten maken door meubelmaker. Laat je vooral veel inspireren en weet uiteindelijk ook wat jij wilt, voordat je een keuze gaat maken.