Een gerechtsdeurwaarder inschakelen: 4 redenen

Er zijn genoeg juridische zaken die voor de nodige problemen kunnen zorgen: openstaande schulden zijn hier een voorbeeld van. Wanneer je zelf te maken hebt met een klant die een rekening niet betaalt, kun je ervoor kiezen om juridisch advies te vragen of om actie te ondernemen met een gerechtsdeurwaarder. Waarom is het slim om voor een jurist incasso te kiezen wanneer je hiermee te maken hebt?  Hier vind je 4 redenen voor het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder.

1: Voor achterstallige betalingen

Het is heel handig om een gerechtsdeurwaarder in te schakelen wanneer er sprake is van achterstallige betalingen. Denk hierbij aan een klant die nog niet betaalt heeft, terwijl de betalingstermijn al lang en breed is verstreken. In dit geval is het erg handig om een gerechtsdeurwaarder van een incassobureau in te schakelen die actie kan ondernemen.

2: Voor de start van een gerechtelijke procedure

Met het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder of incassobureau sta je een stuk sterker als schuldeiser. Een gerechtsdeurwaarder heeft namelijk de mogelijkheid om een gerechtelijke procedure te starten: ofwel, naar de rechter te stappen. Eerst zullen er nog herinneringen voor betaling gestuurd worden, maar zodra deze genegeerd worden, is een gerechtelijke procedure de volgende stap.

3: Voor het verzilveren van een vonnis of beschikking

Zodra de rechter een uitspraak heeft gedaan, zal de gerechtsdeurwaarder deze kunnen verzilveren. Is het vonnis dat de schuldenaar inderdaad al had moeten betalen, dan is er een mogelijkheid dat de gerechtsdeurwaarder beslag mag doen op zijn of haar inkomen of spullen. Dit wordt direct in werking gezet.

4: Voor particuliere en privé zaken

Het is voor zowel particuliere als privé zaken mogelijk om een incassobureau of gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Ook het opvragen van juridisch advies is voor iedereen mogelijk. Wanneer je te maken hebt met een persoon die niet betaalt is het altijd mogelijk om naar een incassobureau te stappen.