Een hangmat in huis: drie redenen waarom!

Zoek je naar een manier om nog meer tot rust te kunnen komen in de woon- of slaapkamer? Een hangmat biedt de uitkomst! In veel tropische landen is het helemaal niet abnormaal om zelfs de nacht door te brengen in een hangmat. Voor ons wellicht wat radicaal, maar een hangmat kan de ideale plek zijn om je lichaam even goed tot rust te laten komen. Onhandig? Welnee! Een hangmat op staanders kun je prima ergens in huis plaatsen zonder te moeten zoeken naar goede bevestigingspunten. Dit zijn drie redenen waarom een hangmat in huis een goed idee is.

Gezonde lighouding

In een hangmat neemt je lichaam direct een gezonde houding aan. Als je gewoon netjes diagonaal in je hangmat gaat liggen, niet verticaal, zoals sommige mensen doen, kun je er zeker van zijn dat je lichaam in een gezonde houding ligt. De hangmat drukt nergens op een vervelende manier tegen je lichaam, terwijl het wel alles goed ondersteunt. Je kunt je lichaam in een hangmat dus op geen enkele manier belasten. Zo vind je perfecte ontspanning zonder je rug te beschadigen.

Je valt sneller in slaap

Uit onderzoek blijkt dat we het snelst in slaap vallen in een hangmat. Hoe komt dat? Volgens de onderzoekers is dat heel simpel: kennelijk worden niet alleen baby’s, maar ook volwassenen graag in slaap gewiegd. Het zacht heen en weer wiegen van de hangmat heeft een rustgevend effect op ons.

Goed voor kinderen

Last van drukke kinderen? Een hangmat kan de uitkomst zijn. Een hangmat kan kinderen die druk, hyperactief of juist erg overprikkeld zijn, helpen. Een hangmat dwing je lichaam namelijk in een houding waarmee je energie kwijt kunt raken en je spieren sneller ontspannen. Daarnaast kan regelmatig in een hangmat liggen jonge kinderen ook helpen met hun motorische ontwikkeling en het trainen van het evenwichtsorgaan. Een hangmat is dus niet alleen heerlijk relaxed, maar ook echt gezond voor je en bovendien een toffe eyecatcher bij jou in huis. Zoek naar een hangmat van een fijne stof met een vette print die past bij je interieur. Ontspannen maar!