Een leuk Italiaans dessert aanbieden

Ga je een leuk etentje organiseren? Dan wil je natuurlijk wel met originele producten komen. Daarom is het belangrijk om goed te bekijken welke mogelijkheden er allemaal zijn om er iets bijzonders van te maken. Een goede optie die je hebt, is kiezen voor een Italiaans thema. In dat geval kan je namelijk voor het dessert kiezen voor cannolis. Je kan er dan zeker van zijn dat je iets biedt waarmee je de maaltijd helemaal rond maakt. Je leert er op deze plek meer over.

Wat is het precies?

Het is slim om eerst eens te bekijken wat een cannoli eigenlijk precies is. Het is een wafeltje dat gerold is in een buisvorm. Zo is het dus lekker knapperig. De wafeltjes hebben honing aan de buitenzijde en chocolade aan de binnenzijde. De vulling is van ricottacrème. Dit is een soort room. Het is dus vooral lekker zoet. Ze zijn erin verschillende formaten, waardoor je dus altijd een goede optie hebt als het om een fijn dessert gaat. Het is leuk om hiermee aan de slag te gaan voor een maaltijd.

Een echte klassieker

Hoewel ze door de jaren heen wel ontwikkeld zijn, zijn de cannoli’s wel echte klassiekers uit de Italiaanse keuken. Tegenwoordig neem je ze af van specialisten zoals Dolci Siciliani. Voorheen maakte iedereen ze echte zelf in de keuken. Ze werden dan om canne heen gevouwen, Dit is het Italiaanse woord voor riet. Daar komt dan ook de klassieke vorm en de naam cannoli van daan. Tegenwoordig gaat de buisjes rollen natuurlijk vaak wel op een ander manier.

Passend bij de maaltijd

Een groot voordeel van de cannoli is dat deze met de crème gevuld wordt. Daardoor heb je de nodige speling in de mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om verschillende smaken eraan toe te voegen. Dit maakt het allemaal wel heel interessant als dessert. Je kan op die manier namelijk precies het soort smaak vinden waarmee je jouw gezellige maaltijd met Italiaans thema wilt eindigen. Dat is dus een sterke kant van de keuze voor cannoli. Bekijk vooral welke verschillende smaken de specialist allemaal kan bieden.