Een trap als aanvulling op je interieur

Elke trap heeft zijn eigen uitstraling. Heb jij net een huis gekocht en past de trap niet helemaal bij jouw smaak? Een nieuwe maatwerktrap kan al snel in de kosten oplopen. Er bestaan echter ook bouwpakkettrappen. Dit zijn trappen met een standaard afmeting. Met was kleine aanpassingen sluit deze trap aan op jouw situatie. In deze blog lees je alles over verschillende mogelijkheden,

Soorten trappen

Vrijwel alle trap modellen zijn ook mogelijk als bouwpakkettrappen. De meest voorkomende zijn rechte trappen, kwartslagtrappen en wenteltrappen.

Houtsoorten

De grootste invloed op de uitstraling is het materiaal dat gebruikt wordt. Een trap van hout geeft een warme uitstraling terwijl een trap van metaal meer strak en industrieel is. Hout kun je uiteraard ook nog op veel manieren behandelen. Geef je hem een kleur of lak je hem transparant, beide geeft een ander gevoel.

Duurzaamheid

Je wil je trap niet te vaak vervangen, want dit is een hele ingreep in je huis. Kies daarom voor een duurzame trap. De meest duurzame trappen zijn uiteraard van metaal, maar die past niet bij elk interieur. Heb jij een klassiek interieur, kies dan voor een mooie trap van eikenhout. Dit is een hardhout en gaat 80 tot 100 jaar mee!

Open of dicht

Bij de meeste trappen is er een keuze voor een open of een dichte variant. Dit is helemaal afhankelijk van waar je de trap gaat plaatsen. Komt hij midden in een ruimte dan is het logischer om voor een open trap te gaan, bijvoorbeeld midden in je woonkamer. Komt de trap in je hal? Dan zouden wij eerder voor een dichte trap gaan. Onder de trap kun je dan nog mooi een kast maken. Extra opbergruimte kan nooit kwaad toch?

Een zwevende trap

Naast open en dichte bouwpakkettrappen bestaan er ook zwevende trappen. Deze trappen hebben geen zijkanten, maar zitten gemonteerd in een muur. Dit kan helaas niet in alle muren, omdat het een zware constructie is. Kan het bij jou wel? Dan is het zeker de moeite waard om te overwegen. Deze kan als rechte trap, maar ook als kwartslag trap.