Een unieke gevelbekleding met thermowood!

Wij zijn enorm trots op onze uitgebreide collectie thermowood, speciaal “onbehandeld hout” dat ideaal is voor buitengebruik, en hier vertellen wij graag wat meer over. De collectie thermowood van HOUTvakman.be is veelzijdig inzetbaar en komt met name goed tot zijn recht bij hoogwaardig zichtwerk, oftewel mooi hout voor bijv. gevelbekleding & terrashout. We streven ernaar om voor elk buitenproject het perfecte houtproduct te bieden en ons assortiment omvat dan ook diverse opties, waaronder planken, balken, latten, rabatdelen en terrasplanken. Of u nu een terras wilt aanleggen, gevelbekleding wilt vernieuwen, of een luxueuze overkapping wilt bouwen, bij HOUTvakman.be hebben we het juiste hout voor uw specifieke behoeften!

Thermowood voor zichtwerk. 

Een uitstekende keuze voor zichtwerk is thermowood. Dit type hout is bijzonder geschikt voor toepassingen waarbij de esthetische uitstraling van het hout van groot belang is. Het is minder geschikt voor zwaardere constructietoepassingen, omdat zachtere houtsoorten worden gebruikt en het thermische modificatieproces de sterkte enigszins kan verminderen. Wat betreft planken, terrasplanken en rabatplanken hebben we een uitgebreide en gevarieerde selectie. Met name onze collectie rabatplanken is bijzonder divers en omvat planken met tand en groef (zoals planchetten), planken met overlap (zoals Zweeds rabat) en open rabat. (zoals rhombus). De voordelen van thermowood zijn de duurzaamheid (veelal klasse 1 of 2), stabiliteit door het lage vochtpercentage, de sterkte, de mooie “hardhout look”, de optimale prijs/kwaliteit verhouding en het milievriendelijke karakter. 

Maar natuurlijk zijn er ook enkele aandachtspunten bij het werken met thermowood. Dit type hout is over het algemeen wat kwetsbaarder voor beschadigingen en scheuren, vooral in de dunnere delen van geschaafde profielen. Daarom raden we altijd aan om wat extra hout te bestellen, doorgaans zo’n 8 tot 10% meer dan u verwacht nodig te hebben. Hiermee zorgt u ervoor dat u voldoende hoogwaardig materiaal bij de hand heeft om uw project met succes af te ronden.
Ongeacht het type buitenproject waaraan u werkt, bij HOUTvakman.be vindt u altijd het juiste thermowood voor uw behoeften. Met onze ruime keuze aan thermowood houtsoorten en profielen, evenals ons deskundig advies, kunt u met vertrouwen aan de slag gaan en genieten van duurzaam en esthetisch hout dat jarenlang meegaat. Bekijk zeker even ale opties op het gebied van houten gevelbekleding bij HOUTvakman.be, naast thermowood vindt u hier nog veel meer!