Een wondermiddel om je woonkamer mee in te richten

Heb je moeite met de inrichting van je woonkamer? De woonkamer is het hart van je huis: de plek waar je familie en vrienden ontvangt en lekker wilt kunnen ontspannen. Natuurlijk wil je dat juist deze kamer helemaal aan je eisen en wensen voldoet. Een mooie woonkamer geeft rust en zorgt dat je er echt kunt ontspannen. Maar welke (tijdloze) meubelen kun je kiezen om je woonkamer mee in te richten? Op deze pagina zetten we een bijzondere materiaalsoort in de spotlight waar je je woonkamer prachtig mee kunt stijlen. Maak kennis met steigerhout!

De kracht van steigerhout

Je kent steigerhout misschien als die stoere materiaalsoort waar je vaak stijlvolle tuinmeubelen van gemaakt ziet worden. Dat steigerhout het ook binnen goed doet, is geen geheim meer. Het robuuste en veelzijdige uiterlijk van de houtsoort zorgt ervoor dat het in je woonkamer een echte impact kan maken. Tegelijkertijd oogt het rustig en natuurlijk, wat het goed doet in een ruimte waar je wilt kunnen ontspannen. Kies bijvoorbeeld voor mooie steigerhouten meubelen zoals een eettafel en een salontafel. Steigerhout kan op verschillende manieren afgewerkt worden, waardoor je het uiterlijk van je meubelen perfect kunt laten aansluiten op je wensen. Kies bijvoorbeeld voor een strakke white wash of grey wash, of laat het hout mooi naturel.

Hout dat geleefd heeft

Dat steigerhout zo’n karaktervol uiterlijk heeft, komt door het feit dat het al een leven achter de rug heeft. Het hout, dat doorgaans afkomstig is van de lariks, heeft namelijk al jarenlang dienst gedaan op bouwsteigers. Is het daar niet meer voor geschikt, dan kan het een nieuw leven krijgen in de vorm van meubelen. Dat karakter dat het heeft opgedaan op de bouwsteigers raakt het natuurlijk niet meer kwijt. Het zorgt er ook voor dat steigerhout een duurzame houtsoort is, want in feite is het een recycleproduct.

Meer kamers inrichten

Wist je dat je ook andere kamers prachtig met steigerhout kunt inrichten? Ook op de slaapkamer of kinderkamer komt het perfect tot zijn recht. Een houten kinderbed is bijvoorbeeld een prachtige aanvulling op elke kinderkamer. Kies voor een huisjesbed of een hoogslaper wanneer je nog net wat meer ruimte wilt creëren, of wanneer je je kind naast een bed ook een speelruimte of bureau wilt bieden. De mogelijkheden van steigerhout zijn eindeloos!