Grote aanpassingen met een klein budget? Zo pimp je je woning zonder grote kosten!

Af en toe hebben we allemaal weleens zin om onze woning onder handen te nemen en ze een grondige make-over te geven. Helaas gaat dat vaak gepaard met grote kosten, zeker wanneer er verbouwingen bij komen kijken. Maar niet getreurd, ook met een klein budget zijn er heel wat leuke aanpassingen die je kunt doen aan je woning om deze op te frissen. 

Pimp je meubels

Wist je dat je met je huidige meubels heel wat kan doen? Neem nu bijvoorbeeld een salontafel. Die kan je helemaal opschuren, verven en er eventueel nieuwe pootjes onder zetten. Op een kast kun je dan weer nieuwe deurknoppen zetten en een zetel of stoelen kun je herstofferen. De opties zijn eindeloos en het is vooral belangrijk dat je je creativiteit de vrije loop laat gaan. Je zult zien dat de meubelstukken die je zelf pimpt uniek zullen worden en dat ze meteen voor een frisse wind in je interieur zorgen. 

Likje verf

Een simpel likje verf op de muren kan een wereld van verschil maken. Je kan het clean houden en kiezen voor een neutrale kleur zoals beige of wit, maar je kan ook kiezen voor een felle accentmuur of een motiefje. Een tip? Zorg ervoor dat de raambekleding van een kamer past bij de kleur van de muren, zo wordt de ruimte meteen een mooi geheel. 

DIY decoratie

Er bestaat heel wat leuke decoratie die je zelf kan maken. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het waarschijnlijk zelf wel maken of pimpen. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van bloempotten, je eigen wijnrek bouwen, zelf een schilderij maken en dergelijke. Je zult zeker en vast kunnen uitpakken met je zelfgemaakte decoratie en het is nog eens super origineel ook!

Nieuwe details

Je hoeft geen zotte verbouwingen uit te voeren om je woning een nieuwe uitstraling te geven. Met een aantal nieuwe details kom je al een heel eind. Door nieuwe, verduisterende gordijnen op te hangen in je woonkamer zal deze er bijvoorbeeld al helemaal anders uitzien. Ook nieuwe sierkussens, lampenkappen, tapijten en dergelijke zorgen meteen voor een leuk nieuw extraatje. 

Andere indeling

Heb je er al eens aan gedacht om je woning anders in te delen? Misschien is de kamer die momenteel dienst doet als bureau eigenlijk wel meer geschikt als kinderkamer? Door je woning eens anders in te delen dan gewoonlijk kunnen er zomaar leuke combinaties ontstaan en zal je woning er volledig anders uitzien dan je gewoon bent!