Tips voor op jezelf wonen

Je bent toch echt toe om te verhuizen uit je ouderlijk huis en klaar om een nieuw leven te beginnen met je partner. Voor het eerst ga je op jezelf, maar wat heb je daarvoor eigenlijk allemaal nodig? Wij hebben voor jou een lijstje opgesteld zodat je niets kunt vergeten.

Keuken

Laten we beginnen in de keuken. Want daar zijn een hoop spullen, die je niet kunt vergeten natuurlijk. Denk aan verschillende soorten borden, lunchborden, soepborden, hoofdgerecht borden, nagerecht borden en ga zo maar door. Verder heb je ook genoeg bestek nodig, snijmessen (klein en groot), maatbekers, ovenschalen en schalen. Alles wat je denkt, heb ik niet nodig; heb je op een punt toch écht nodig.

Stevige meubels

Wanneer je je eerste inboedel hebt aangeschaft, wil je natuurlijk dat je hier een geruime tijd mee vooruit kunt. Investeer daarom goed in duurzame spullen. Zo zijn eetkamerstoelen van leer een prima investering, omdat deze zowel tijdloos als van een hoge kwaliteit zijn. Ook lederen banken zijn aan te raden. Bekijk bijvoorbeeld specialist Woonloods eens.

Schoonmaakspullen

Normaal hebben je ouders dit gewoon geregeld en raak jij het waarschijnlijk niet eens aan. Maar nu je op jezelf gaat, moet het toch echt gebeuren. Denk hierbij aan sponsjes, vaatdoekjes, afwasborstels, stoffer en blik, stofzuiger, mop, emmer en eventueel een wasrek (als je geen droger hebt). Natuurlijk heb je ook verschillende soorten reinigers nodig, zoals chloor, allesreiniger, glassex en wc-schoonmaker.

Badkamer

In een badkamer kun je denken aan de spullen zoals, badschuim, handdoeken, tandpasta, tandenborstel, shampoo, badmat, wasmand en heel belangrijk een wc-borstel. Het zijn die kleine dingen zoals wc-eend op voorraad die je snel vergeet. Probeer daarom een kleine voorraad op te bouwen.

Extra

Dingen waar je aan moet denken zijn zoal een volle gereedschapskist, fietspomp, extra batterijen en stekkerdozen. Deze dingen heb je toch vaak nodig, maar wanneer je ze niet hebt baal je toch enorm dat je wéér naar de winkels moet!

Heel veel plezier met op jezelf gaan wonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *