Handig gereedschap voor klussen in je huis

Handig gereedschap voor klussen in je huis

Of je nu net een klushuis hebt aangeschaft of al een tijdje ergens woont, er is bepaald gereedschap waar je eigenlijk niet zonder kunt. Ik geef je graag wat tips voor het opbouwen van je eerste gereedschapskist!

Schroevendraaiers

Geloof mij, schroevendraaiers zijn een grote must. Zo groot zelfs dat ik ze eigenlijk niet hoef te benoemen want je bent waarschijnlijk al verschillende momenten tegengekomen dat je er een nodig had. De eerste stap is dus zeker een setje met verschillende schroevendraaiers. In dezelfde categorie hebben we ook nog een hamer nodig en komen ook ring- en steeksleutels erg vaak van pas. De meeste simpele klusjes, zoals het in elkaar zetten van meubels, moeten hier zeker mee lukken.

Elektrisch gereedschap

Elektrisch gereedschap is al een stukje minder basic maar zeker geen overbodige luxe. Veel huizen zijn bijvoorbeeld gebouwd met betonnen muren. Daar sla je niet zomaar een spijkertje in. Voor álles wat je aan de buur wil bevestigen heb je dus een klopboormachine nodig. Hetzelfde geld voor de meeste plafonds. Als je een nieuwe lamp wil ophangen of een gordijnrails in je nieuwbouwhuis zul je al gauw een klopboormachine nodig hebben. Ook als je geen intense betonnen muren hebt kan een goede boor niet missen voor het in elkaar zetten van sommige meubels en boren in de muur. Een elektrische zaag komt ook op veel momenten goed van pas. Vooral als je zelf graag dingen bouwt. Voor een zelfgemaakte inbouwkast of een nieuw wandje moet je al gauw een hoop zagen. Maar ook voor wat meer gangbare klusjes heb je zo’n zaag nodig. Denk maar eens aan het leggen van een laminaatvloer.

Compressor

Als je je gereedschap ‘game’ helemaal naar een volgend niveau wil tillen of je veel te klussen hebt, bijvoorbeeld in een klushuis, schaf je een compressor aan. Deze machine kan veel verschillende gereedschappen aandrijven. Van krachtige schuurmachines tot spijkerpistolen. Leuke bijkomstigheid is dat je er in de zomer ook binnen no time je zwembad mee opblaast.