Heb je al eens nagedacht over een epoxy gietvloer en betonlook op de muur?

Wanneer je toe bent aan een nieuwe vloer in je slaap- woonkamer is het niet altijd even makkelijk om tot een goede keuze te komen. Je wilt graag iets wat tijdloos is en een flink aantal jaren mee kan gaan. Ga je eenmaal online om jezelf te oriënteren dan zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Parket of laminaat liggen daarbij vaak voor de hand als eerste keuze. Daarnaast kun je ook kiezen voor plavuizen of natuursteen. Allemaal opties die het overwegen waard zijn. Maar heb je al eens nagedacht over een epoxy gietvloer en wat te denken aan betonlook op de muur zoals beton circé?

Verduurzaming

Ben je helemaal aan de slag met de verduurzaming van je huis, dan vergt dit meestal een flinke investering voordat het gaat renderen. Door overheden wordt het op dit ogenblik aangemoedigd om verwarming middels fossiele brandstoffen te verbannen uit woonhuizen. Vaak kun je ook per gemeente subsidie krijgen als je gaat isoleren of andere energiebesparende maatregelen gaat nemen. Voordat je gaat breken en hakken is het belangrijk dat je een goed doorgerekend plan van aanpak hebt. Je hoeft ook niet meteen alles tegelijk te doen, je kunt stapsgewijs de boel verbouwen. 

De eerste gedachte bij een huis energieneutraal te maken gaat meestal naar het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van daken en muren. Wil je af van de fossiele brandstoffen zoals verwarming door gas, dan kun je investeren in een warmtepomp. Ga je vervolgens met je interieur bezig dan is de vloer een goed startpunt om mee aan de slag te gaan.

Voordelen

Als je puur voor snel en gemakkelijk gaat kun je natuurlijk je oude laminaatvloer voor een nieuwe vervangen. Een kwestie van klikken en klaar. Ben je echter een handige klusser of doe het zelver dan moet je je beslist eens gaan verdiepen in het aanbrengen van een epoxy gietvloer. Daarbij is het voorbereidende werk meestal goed te doen en een goede basis voor het uiteindelijk aanbrengen van de gietvloer. Omdat een gietvloer vaak een mix van twee soorten mengsel is kun je er mooie patronen en kleuren in verwerken. Vaak is er bij het geleverde materiaal een goed stappenplan. Volg je die dan moet het uiteindelijk vast gaan lukken om een mooie vloer te maken. 

Muren

Volg je een plan van aanpak dan heb je er vast over nagedacht hoe je complete inrichting er uit zal gaan zien. Je kiest hierbij een palet van kleuren, die je niet alleen aanspreken, maar ook bij elkaar passen. Er zijn maar weinig mensen in België die het complete spectrum van de regenboog in hun interieur gebruiken.

Industrieel

Een tegenwoordig veel gekozen stijl is die van industrieel. Deze sluit ook perfect aan bij de epoxy vloer. Je kunt dezelfde look ook doortrekken naar de muren. Dat is eens wat anders dan het voor de handliggende sausje of behangetje met bloemetjes of streepjes. Het mag onbekend klinken maar beton ciré is echt een muurbekleding met een stoer karakter. Dit pleisterwerk heeft een prachtige uitstraling en zorgt voor een slijtvaste en naadloze afwerking van je muur. Het geeft je muren niet alleen een betonlook, maar is onderhoudsvriendelijk en bestand tegen vocht. De lampen en de meubels die je daarbij kiest hebben vaak metalen of roestige elementen. Laat bij het kopen van meubels en decoratie die geijkte meubelboulevards links liggen en ga eens naar kringloopwinkels of vintage stores om je perfecte plaatje bij elkaar te krijgen.