Het bloemenboeket. Een perfect cadeau!

Het bloemenboeket is een veelzijdig cadeau voor veel gelegenheden. Het is een cadeau dat je met zorg en aandacht zelf kan uitzoeken of je kan de bloemist inschakelen voor een mooi boeket. Als je de lievelingskleuren, geuren en bloemen weet van de te verrassen persoon wordt het echt een persoonlijk cadeau. Met een mooie vaas en voldoende aandacht heb je er een vrij lange tijd plezier van. Een boeket laten bezorgen is tegenwoordig een fluitje van een cent. Veel cadeau webshops bieden de service aan en worden er steeds meer niche webshops gestart vanwege de grote vraag. Wil je nu weten wat je het beste kunt doen om zo lang mogelijk te genieten van het bloemboeket? Lees dan verder!   

Hoelang gaat een bloemboeket gemiddeld mee?

De meeste bloemen boeketten gaan gemiddeld zo’n anderhalve week mee. Dat is als je het boeket minimaal verzorgd. Met een goede verzorging kan een boeket zo’n twee weken mee gaan. Het ligt er ook aan hoe vers de geplukte bloemen zijn voor het boeket. Als je bloemen laat bezorgen komen de bloemen veelal uit de buurt en zijn ze vers en verzorgd. Ze zijn vaak van betere kwaliteit dan de bloemen die je vindt bij de supermarkt of tankstation. 

Tips & tricks bij een vers bloemboeket

Er zijn een aantal dingen wat je kunt doen om zo lang mogelijk van een boeket met bloemen te genieten. We zetten ze graag op een rijtje; 

Onderkant afsnijden

Als je een mooi bloemboeket krijgt (of maakt) kan je beste de stelen van de bloemen zo’n twee centimeter van de onderkant schuin afsnijden. Gebruik hiervoor een scherp mes of speciale snijtang. De onderkant van de stelen zijn vaak uitgedroogd en dan kan de bloem onvoldoende water opnemen. Dit zorgt voor uitdroging van de bloem en met gevolg een boeket wat niet lang meegaat.

Een schone vaas

Hier wordt vaak overheen gekeken. Een schone vaas is van essentieel belang bij een vers bloemboeket. Zo voorkom je dat vuil de bloemen kan aantasten. Als je de bloemen plaatst in de schoongemaakte vaas, zorg dan dat er lauwwarm water in zit. Het liefst met een zakje bloemenvoeding. Plaats de vaas het liefst op een relatief koele plek uit de buurt van een fruitschaal. Het liefst ook zonder zon en op een plek die weinig onder tocht staat.

Verversen van water

Als je het bloemboeket net in ontvangst neemt, kun je best vaak het water bijvullen. De bloemen nemen dan het meeste water op. Na 3 dagen kan je het beste het water in zijn geheel vervangen. Zorg er dan ook voor dat je de onderkant van de stelen weer op de manier zoals hierboven is beschreven afsnijdt. 

Bloemenvoeding

Als je het langst wilt genieten van je bloemboeket zorg je dat je bloemenvoeding in huis hebt. Bloemenvoeding zorgt ervoor dat de bloemen mooi tot bloei komen en langer goed blijven. Let er wel op dat je het toevoegt in een goede verhouding. Teveel voeding in verhouding met water zorgt ervoor dat de stelen kapot gaan. Vraag ook zeker voor advies bij je (digitale) bloemist als je een bloemboeket laat bezorgen.