Hoe kom ik erachter wat voor stijl ik mooi vindt?

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe ramen, kan het voorkomen dat je eigenlijk niet zo heel goed weet waar je moet beginnen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Niet alleen moet je een materiaalkeuze maken, maar ook zul je moeten nadenken over wat voor stijl je jouw nieuwe ramen wilt hebben. Eén mogelijkheid is om voor dezelfde stijl te gaan als de bouwstijl van jouw woning. Maar mocht je er dan nog niet helemaal uitkomen, zul je toch echt op een andere manier inspiratie op moeten doen. Vandaag vertellen we jou hoe je het beste achter jouw stijl komt.

Doe een stijltest

Een goede manier om achter jouw stijl PVC ramen te komen is door een online test te doen. Je kiest dan steeds de foto die jou het meest aanspreekt uit een hele reeks met foto´s, en uiteindelijk zal hier dan een bepaalde stijl uit rollen. Dit is een zeer eenvoudige en snelle manier om achter jouw stijl te komen. Mocht je er na deze test nog niet helemaal over uit zijn, kun je natuurlijk ook nog verdere inspiratie opdoen, bijvoorbeeld aan de hand van websites zoals pinterest of in woonbladen.

Doe online inspiratie op of blader door woonbladen

Er zijn verschillende online websites die als doel hebben jou te inspireren met hetgeen waar jij naar op zoek bent. Ook kun je hier heel goed woonbladen voor gebruiken. Blader eens door een woonblad of scroll wat op een online inspiratie website en selecteer de ramen en designs die jij mooi vindt. Na een tijdje zul je zien dat er een bepaald patroon zit in de ramen die jij selecteert: je hebt je stijl gevonden. Nu je weet wat jouw stijl is weet je waar je moet beginnen met zoeken en waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe ramen en kun je ook eenvoudiger een keuze maken.