Hoe wek je interesse in speelgoed bij jouw kindje?

Hoe wek je interesse in speelgoed bij jouw kindje?

Alhoewel de meeste kinderen geen genoeg kunnen krijgen van speelgoed, zijn er ook kinderen die bijna niet spelen met speelgoed. Dit is een groot probleem, omdat het spelen niet alleen dient als vermaak, maar het zorgt ook voor een verbetering van allerlei vaardigheden. Je kunt zo speelgoed aanschaffen bij Educatief-speelgoed.com, maar als je kind hier niet mee speelt is het lastig. In dit blogartikel vertel ik je hoe je jouw kind meer kunt interesseren in speelgoed. Leuk voor jou om te zien en het zorgt voor een goede ontwikkeling van het kind.

Hoe maak je jouw kindje geïnteresseerd in speelgoed?

  • Wees een goed voorbeeld: het is belangrijk om een kind te laten zien hoe je het speelgoed precies moet gebruiken. Ga dus lekker op de grond zitten of liggen, pak het speeltje en speel erop los! Nee, maar echt, spelen met het speelgoed zal lonen, omdat kinderen hierdoor leren spelen. Ook kinderen moeten begrijpen hoe speelgoed werkt, voordat ze het leuk vinden. Heb jij je ooit bezig gehouden met iets waar je niks van begreep en je moest het maar uitzoeken? Niet echt leuk, of wel?
  • Routine: kinderen zijn gek op routines en herhaling. Soms is het nodig voor het kind om je strategie van spelen wat aan te passen door het kind een speelroutine aan te leren. Dit hoeft helemaal niet lang te duren, maar het gaat er om dat kinderen hun aandacht erbij houden als het speeltijd is. Hierdoor zijn ze bewust bezig met het speelgoed, ook al is dit maar een beperkte tijd. Zo kunnen ze zien hoe iets van voor tot het eind werkt. Dit is een kwestie van volhouden, want je moet het herhalen, herhalen en nog eens herhalen. Dat vergt geduld, maar de kracht van herhaling is voor kinderen cruciaal.
  • Interesse: je kunt natuurlijk ervoor kiezen om de tv-reclame het werk te doen over allerlei leuke speelgoed: Crayola washimals, playmobil of barbiepoppen, maar het beste kun je items kiezen voor het kind dat hun specifieke interesse aanspreekt.