Hoe zonnebrandcrème je huid beschermt tegen blootstelling aan de zon

Een zonnige dag is een perfect moment om buitenactiviteiten te doen. Voordat je je huis verlaat, moet je echter zonnebrand SPF 50 dragen. De hogere SPF is beter omdat deze de UV-stralen perfect kan blokkeren. De zonnestralen kunnen je huid ernstig beschadigen. Het kan zonnebrand, vroegtijdige veroudering en ook huidkanker veroorzaken. Sommige mensen dragen dit huidproduct mogelijk niet tijdens een bewolkte dag. Ze slaan ook de zonnebrandcrème over als ze de hele tijd binnenshuis doorbrengen. Je moet deze slechte gewoonte echter vermijden, aangezien zonnebrandcrème nog steeds nodig is om te dragen op bewolkte of winterse dagen.

Hoe beschadigen UV-stralen je huid?

Er zijn verschillende zonnebrandproducten die je kunt proberen, zoals Australian Gold. Eigenlijk kan je huid een natuurlijke verdediging gebruiken om te vechten tegen blootstelling aan de zon. Dit natuurlijke mechanisme is echter niet voldoende om je te beschermen tegen de schade veroorzaakt door UV-stralen. Houd er rekening mee dat zonnestraling bestaat uit UVA en UVB. UVA kan huidveroudering versnellen. Bovendien kunnen de UVB-stralen je huid verbranden en kanker veroorzaken. Wanneer je je huid niet beschermt, kun je last krijgen van ouderdomsvlekken, rimpels, bruine pigmentatie, ruwheid en verdonkering van de huid.

De huid beschermen met zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème werkt als een barrière tegen UV-stralen. Het kan je huid ongetwijfeld beschermen tegen UV-straling. Gewoonlijk bevat het zonnebrandproduct actieve mineralen zoals titaniumdioxide en zinkoxide. Deze stoffen kunnen licht weerkaatsen. Het kan dus voorkomen dat UV-stralen de huid binnendringen. Wanneer je een zonnebrandproduct kiest, zorg er dan voor dat je het product kiest met een hoge SPF-classificatie. Houd er echter rekening mee dat zonnebrandcrème UV-stralen niet 100% kan blokkeren. Alleen SPF 50 kan de UV-stralen tot 98% blokkeren. Je moet het werk van zonnebrandcrème dus ondersteunen door beschermende kleding zoals een hoed te dragen.