HUIS EN TUIN WINTERKLAAR MAKEN

Het is weer bijna winter en dat betekent dat je jouw huis en tuin klaar moet maken voor de koude periode. Warmte binnenhouden, kou buitenhouden en een warm sfeertje in zowel het huis als in de tuin. Juist als je niet zo van de wintermaanden houdt, dan is het belangrijk om er zoveel mogelijk uit te halen! Hier lees je tips hoe je de winter een beetje leuker kan maken in huis én tuin.

Gezellig maken

Buiten is het al donker en grauw genoeg, dus laten we de gezelligheid naar binnen halen! Warme lampen, kaarsen en dekentjes. Geef een muur een likje verf en vervang jouw accessoires. Doe bijvoorbeeld andere kussenslopen om de kussentjes op de bank, in winterse kleuren. Zet het huis vol met mooie kaarsen en gebruik kleine lampen in plaats van één grote. Om een extra gezellige sfeer in huis te creëren, scoor je ergens oranje lampen. Deze geven een warm licht in huis.

 

Warm houden

De kou laten we liever buiten deze winter! Dit kun je doen door tocht te voorkomen en ramen gesloten te houden. Natuurlijk is het wel fris om in de ochtend even het huis te luchten. Zo voorkom je niet alleen schimmel, maar het is ook beter voor de gezondheid. Zeker nu we veel thuiswerken. Goede raamdecoratie zoals gordijnen kunnen goed helpen om warmte binnen te houden. Een Jaloezie of shutter zijn erg stijlvol en zorgen voor een gezellige sfeer in huis. Maar echt de warmte binnenhouden doen de verduisterende gordijnen van Veneta.com. Verduisterende gordijnen houden met hun dikke, warme stof veel kou tegen en zijn de ideale raambekleding voor schuifpuien en ramen waardoor de kou door de kieren heen komt.

Winterse tuin

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de winter, maar de tuin kan je ook in de winter supergezellig maken. Hoe gezellig ziet het eruit als de tuin helemaal verlicht is wanneer het donker wordt? Je kunt de tuin zelfs zo winterklaar maken, dat je er heerlijke avonden kunt hebben deze winter. Wat dacht je van een grote vuurkorf of heater, een lampenslinger en veel dekentjes? Pak de glühwein erbij, rijg de marshmallows aan een stok en zet een muziekje op. Dat wordt sowieso een gezellige, warme en vooral winterse avond!