Ideeën en tips voor je interieur

Het inrichten van je huis is een hele klus. Er zullen heel veel keuzes gemaakt moeten worden met betrekking tot je interieur. Want welke stijl, kleuren en accessoires kies jij? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende ruimtes in huis. Wil jij een geheel creëren of kies je voor elke ruimte een andere stijl? Dit zijn geen makkelijke keuzes en daarom geven wij je een aantal ideeën en tips mee!

Woonkamer

De woonkamer is een ruimte waar je waarschijnlijk veel tijd door zal brengen. Het is daarom belangrijk dat jij je er echt thuis voelt. Volgens sommigen is de woonkamer zelfs de belangrijkste ruimte in huis. Een leuke, mooie en fijne woonkamer is daarom essentieel in jouw woning. Er zijn een aantal elementen in je woonkamer die zeer bepalend zijn, zoals de vloer, de grote meubels (bank, eettafel), muur kleuren en je raamdecoratie. Wist je dat er nu zelfs slimme raamdecoratie bestaat? Ontdek bijvoorbeeld het aanbod elektrische rolgordijnen. De elementen zijn bepalend omdat het veelal grote elementen zijn. Het is belangrijk dat deze elementen goed bij elkaar passen. Ons advies is daarom ook, kies alles zorgvuldig uit en zorg dat het goed bij elkaar past. 

TIP: Vraag van je meubels, verf en Smartblinds een kleur/stof staal aan. Dit kan je meenemen tijdens het uitzoeken van je interieur zodat je gelijk ziet of het bij elkaar past. 

Keuken

Naast de woonkamer zal je waarschijnlijk ook veel tijd doorbrengen in de keuken. De afgelopen jaren heeft er een grote verandering plaatsgevonden met betrekking tot de keuken. Men wil nu steeds vaker een grote leef keuken die zich in de woonkamer bevindt, terwijl een paar jaar geleden het nog vaak zo was dat de keuken los van de woonkamer zat in een aparte ruimte. De leef keuken is het nieuwe normaal geworden, maar hoe ga je daarmee om? Zorg ervoor dat de keuken bij de woonkamer past. Het is belangrijk om je eigen stijl te behouden en de keuken niet als een geheel losstaand element te zien. Laat de keuken bij de vloer, eettafel, bank en muur kleuren passen. Wanneer je dat doet zal je zien dat je een hele mooie en fijne ruimte gecreëerd. 

Slaapkamer

De slaapkamer is een ruimte waar je tot rust wilt komen. Deze ruimte staat geheel los van de andere ruimtes in je huis. Je hoeft dus niet per se dezelfde stijl in de slaapkamer aan te houden als in de woonkamer en keuken. Kies voor een combinatie aan kleuren, stoffen en accessoires waar jij je fijn bij voelt en waarvan jij denkt dat je rustig wordt. Ben jij snel overprikkeld? Kies dan voor neutrale kleuren en een minimalistische slaapkamer. Dit zorgt ervoor dat je weinig last hebt van prikkels in de slaapkamer en er goed tot rust kan komen. Kies een stijl uit die bij jou past. Het is vaak het makkelijkst om te beginnen bij de vloer, daarna verder te gaan naar de kleuren op de muren en vervolgens kies je je meubels, Smartblinds en accessoires uit. Zo zul je zien dat je slaapkamer inrichten zo moeilijk nog niet is!

Badkamer

Je badkamer is net als je slaapkamer een ruimte die los staat van de andere ruimtes (tenzij de badkamer zich in je slaapkamer bevindt, dat is weer een ander verhaal). Er zijn honderden, als het er al niet duizenden zijn, verschillende types badkamers. Kies jij voor een badkamer met bad? Of voor een met bad en douche? Of voor een met alleen een douche? Wil jij je toilet in je badkamer of apart? Of kies je voor een alles in een badkamer met bad, douche, toilet, dubbele wasbak en ga zo maar door. De tip die wij je mee willen geven is om de stijl van de badkamer geheel naar eigen smaak in te vullen. Laat je dus vooral niet ompraten door de verkopers van het badkamer bedrijf, maar denk echt na over wat je zelf mooi vindt. Zoek eventueel voorbeelden op van badkamers die jij mooi vindt op Pinterest en ga hiermee naar de badkamer specialist. Qua indeling en inhoud zullen zij jou een goed advies kunnen geven op basis van de ruimte die jij in huis hebt. Blijf vooral bij je eigen stijl en dan komt de badkamer wel goed!