In 3 stappen je trampoline winterklaar maken

De winter komt eraan. Een goed moment om je trampoline winterklaar te maken. Hoe doe je dat? In dit artikel vertellen we je dat in 3 stappen. Uw kinderen (en u) genieten volop van een schone en droge trampoline in de lente, zomer of het hele jaar door, zonder bladeren of twijgen die de winter doorkomen.

Vrijwel alle trampolines zijn wintervast. De meeste framebuizen en veren zijn gegalvaniseerd en gepoedercoat (wat betekent dat ze roestbestendig zijn) en kunnen zeker zware regen of sneeuw weerstaan. Om de kwaliteit van uw trampoline ook in de winter te waarborgen, raden wij u aan deze stappen te volgen.

Stap 1: maak je trampoline schoon

Of je de trampoline nu voor de winter uit elkaar haalt of niet, een beetje schoonmaken is nooit erg. Dus sta op en ga schoonmaken alsof je Assepoester bent. Het enige wat je nodig hebt is een poetsdoek en koud water. We raden het gebruik van schoonmaakmiddelen af, omdat deze de onderdelen van de trampoline kunnen beschadigen. Als je hem regelmatig schoonmaakt, gaat je trampoline langer mee.

Stap 2: demonteer en berg de trampoline op poten op

Weet u al zeker dat uw kinderen de trampoline niet in de kou zullen gebruiken? Dan is het een goed idee om je trampoline te demonteren. Sommige trampolines zijn niet bestand tegen zware weersomstandigheden. Het is zeker aan te raden trampolines te demonteren zonder verzinkt en gepoedercoat frame en veren. Deze trampolines zijn gevoelig voor roest.

Tips voor het demonteren van je trampoline

  • Gebruik handschoenen en een rubberen hamer om de onderdelen uit elkaar te halen.
  • Wijs aan alle onderdelen een cijfer of letter toe, zodat u ze later gemakkelijk weer in elkaar kunt zetten.
  • Verwijder de beschermrand en vouw deze netjes op.
  • Verwijder de veren een voor een en houd de trampolinemat stevig vast.
  • Verwijder de trampolinemat, maak hem schoon en vouw hem vervolgens netjes op.
  • Demonteer het frame en laat de T-stukken bij elkaar.
  • Houd het frame 10 centimeter boven de grond voordat u het losmaakt met de rubberen hamer.
  • Maak alle onderdelen schoon en droog ze voordat u ze opbergt in een droge, warme kamer.

Stap 3: bedek het

Geen zin om je (ingegraven) trampoline uit elkaar te halen? Gebruik een beschermhoes trampoline. Deze beschermengel maakt je trampoline in 1 keer winterklaar. De hoes houdt regen en vuil tegen. Enkele afdekkingen in ons assortiment zijn voorzien van waterafvoergaten waardoor het regenwater wegstroomt. Hierdoor blijft je trampoline droog. Het grote voordeel is dat het u een hoop gesjouw bespaart. Ook deze hoes verwijder je in een handomdraai, zodat je kindje ook tijdens minder koude winterdagen kan springen. Een win-winsituatie.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tuin