Inspiratie tips voor een luxe badkamer

Wil je ideeën opdoen voor een luxe badkamer? Als je echt gaat voor de allerbeste badkamer, dan is het belangrijk om te zorgen voor een goede basis en bijzondere details. Het ontwerp staat hierbij dus centraal. Maar welke dingen kun je nu precies gebruiken om die prachtige luxe badkamer te creëren? Hier zijn handige tips van Sanexo die je helpen om dichter bij jouw droom badkamer te realiseren .

Houten panelen

Hout is een materiaal dat veel mensen aanspreekt. Het geeft snel een gezellige, warme en unieke sfeer aan ons huis. Als je houten spullen gebruikt in een simpele badkamer, verandert het in een rustige en ontspannende plek. Het lijkt alsof je één bent met de natuur. Hierom geven houten wandpanelen je badkamer net dat beetje extra. Je kunt verschillende soorten panelen uitzoeken. Dit is vooral in combinatie met een mooi badkamer meubel erg mooi.

Inloopdouche

Een geweldig idee voor een luxe badkamer is een inloopdouche met een douchedeur van Sanexo. Inloopdouches zien er meestal modern en luxe uit vanwege de lange glazen wanden, maar je kunt ze in allerlei vormen en maten krijgen. Je kunt kiezen voor een glazen wand, maar ook voor bamboe, natuursteen of een ander materiaal dat past bij de uitstraling die je wilt hebben. En er is nog meer.

Vrijstaand bad

Het is begrijpelijk dat we luxe associëren met vrijstaande baden. Ze doen ons denken aan historische gebouwen, films en chique hotels. En wat is er nu beter dan na een lange werkdag op een stijlvolle manier te ontspannen in een heerlijk vrijstaand bad. Als je iets speciaals wilt toevoegen, kun je verschillende stijlen uitproberen om jouw luxe badkamer te maken. Bijvoorbeeld, als je een ouderwetse stijl wilt, kun je een wit bad op gouden poten kiezen. Wil je liever een moderne en exclusieve uitstraling? Dan kun je materialen zoals grijs beton of een zwarte stenen badkuip gebruiken. Wat je favoriete stijl ook is, een vrijstaand bad geeft zeker karakter aan jouw luxe badkamer.

Marmer en goud

Als je een super luxe uitstraling wilt, kun je niet om marmer heen. Vooral als je het combineert met mooie gouden elementen krijg je de luxe sfeer waar je naar op zoek bent. Denk hierbij aan een glinsterende gouden kraan. En met vloerverwarming heb je ook nooit meer koude voeten. Als je glanzend goud gebruikt, is het belangrijk dat je een goede basis hebt. Dat betekent dat je geschikte verlichting moet kiezen. Vraag een professional om een plan voor je verlichting te maken en kies bij voorkeur voor designverlichting. Met de juiste verlichting zal die gouden kraan nog meer glanzen.