Laat je trap als nieuw maken met een renovatie

Heb je een oudere trap, en erger je je langzamerhand steeds meer aan de slijtagesporen ervan? Dan is het tijd voor een traprenovatie. Met een renovatie kun je je oude trap in een handomdraai weer als van nieuw laten maken. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? In dit artikel vertellen we je wat een traprenovatie inhoudt, wanneer een renovatie voor jou een goed idee is, en wat de voordelen zijn. Wist je dat een traprenovatie zelfs al binnen één dag gedaan kan zijn? En dat een renovatie je trap niet alleen mooier, maar ook stiller kan maken?

Wat is een traprenovatie?

Al onze meubelen en andere onderdelen van het huis zijn aan slijtage onderhevig. Zo ook onze trap. Vooral wanneer je een trap hebt met bijvoorbeeld houten of stenen treden zul je in de loop der jaren snel merken wanneer er slijtage bestaat. Bij treden van hout ontstaan er bijvoorbeeld krassen en butsen, laat de verf los of worden de treden op den duur glad door veelvuldig gebruik. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren, want over gladde traptreden glijd je sneller uit. Daarom is het een goed idee je trap op den duur te laten renoveren. Bij een traprenovatie worden er nieuwe overzettreden over de bestaande treden gemonteerd. Dat zorgt ervoor dat de slijtage wordt gerepareerd en niet snel terugkeert. Ook een traprenovatie met hout is mogelijk.

Slijtvaste materialen

Laat je je trap renoveren met materialen zoals PVC, HPL of vinyl, dan maak je je trap ook nog eens onderhoudsvriendelijke. Deze kunststoffen zijn namelijk oersterk en slijtvast. Dat betekent dat ze ook na intensief gebruik niet snel slijtage zullen vertonen. Door de naadloze afwerking van de traptreden krijgt ook stof geen kans om zich op de trap te nestelen, en maak je de treden sneller schoon. Kies je voor een PVC traprenovatie, dan kies je dus voor een trap waar je lang plezier van zult hebben en die niet snel een onderhoudsbeurt nodig heeft.

Maak je trap zoals jij het wilt

Gelukkig hoef je wat uiterlijk betreft niets te missen. De overzettreden zijn namelijk in verschillende soorten en maten beschikbaar. Kies bijvoorbeeld voor kunststof treden met een mooie houtlook of een uiterlijk als van steen. Dan geniet je van het mooie uiterlijk van deze materialen, maar zit je niet vast aan het onderhoud en de slijtgevoeligheid ervan. Een goede keuze, dus! Ook kun je je trap op deze manier helemaal naar eigen smaak maken. Je kunt zowel een open als een dichte trap laten renoveren. Tegenwoordig kun je zelfs een wenteltrap een traprenovatie geven, iets dat voorheen onmogelijk was!