Luxe in je woonkamer? Zo creëer je het

Tegenwoordig kan het ons niet luxe genoeg. We hoeven misschien niet allemaal gelijk een droomvilla of een Porsche voor de deur, maar het gevoel van luxe kan hem natuurlijk ook in kleine dingen zitten. Een chique woontrend die je op het moment overal voorbij ziet komen is zwart mangohout. Neem bijvoorbeeld een zwart mangohout tv meubel, wanneer je dat in je woonkamer plaatst heb je eigenlijk nog weinig anders nodig om er een chic geheel van te maken. Een ander groot voordeel aan zwart mangohout: je hoeft er niet de loterij voor te winnen. Kortom, een woontrend die wat extra aandacht verdient. We vertellen er alles over in dit blog.

Ingrediënten voor een luxe uitstraling

Mangohout komt oorspronkelijk uit India, maar groeit inmiddels overal waar het warm is. Zijn behoefte aan warmte zie je onder andere terug in het exotische karakter van het hout. Het hout kenmerkt zich verder door de duidelijke nerfstructuren en zijn robuuste uiterlijk. Met een zwart mangohouten meubel weet je dat je een echte eyecatcher in huis haalt. Daarnaast laat zwart mangohout gouden accenten erg mooi naar voren komen: perfecte ingrediënten voor een luxe uitstraling als je het ons vraagt. 

Duurzame woontrend

Zeg je luxe, dan zeg je duurzame oplossingen. Vandaar dat duurzaamheid steeds meer wordt verweven in de hedendaagse huishoudens. De een investeert in een warmtepomp, de ander in duurzame meubels. Mangohout past helemaal in dat plaatje. Het is namelijk een erg duurzame houtsoort. De mangoboom wordt geplant vanwege de fruitteelt. Pas wanneer hij niet genoeg mango’s meer levert, wordt hij gekapt en geeft de meubelindustrie het hout een tweede leven. De boom wordt dus niet speciaal gekapt om er meubels van te maken, maar is een restproduct dat er hoe dan ook zou zijn. 

Ruim assortiment

Mangohouten meubels bestaan in allerlei vormen en maten, zo is er onder andere een dressoir van zwart mangohout. Naast de zwarte varianten is, zijn er ook genoeg blanke mangohouten meubels te koop. Denk bijvoorbeeld aan eettafels, bureaus, sidetables, kasten en wandrekken. Wat staat er binnenkort in jouw woonkamer te shinen?