Maak deze ontwerpfouten niet met jouw buitenruimte

Kamers in een huis zijn vrij eenvoudig. Een eetkamer wordt gebruikt om te eten, een slaapkamer om te slapen, een badkamer om in te baden, enzovoort. Hoe jij het ontwerp van jouw buitenruimte benadert, is een geheel persoonlijke beslissing, maar er zijn enkele basisregels die je moet volgen. Bijvoorbeeld:

  • Focuspunt: Het vestigen van een focuspunt is een essentieel onderdeel van slim ontwerp voor een buitenkamer. Focal points helpen het oog naar een gunstig deel van de kamer te leiden en weg van een minder gunstig gebied. Ze kunnen ook fungeren als aandachtspunten.
  • Verticale ruimte: Als jouw buitenkamer een muur of twee heeft, of zelfs een voorgestelde muur, profiteer dan van de ruimte door urnen of vazen te gebruiken met hoge siergrassen of patiobomen, klimplanten of leivormige struiken. Dek ok aan het gebruik van hangende buitenverlichting, kroonluchters, windgong, sokkels en verhoogde plantenbakken.
  • Stijl of ontwerp: Als je geen idee hebt hoe je moet decoreren, overweeg dan de bouwstijl van jouw huis, de verhoudingen en de gebruikte externe materialen. Kijk ook naar he huis voor patronen en details jij in jouw buitenkamer kunt repliceren.

Vergeten dat het buiten het huis is, niet binnen

Sommige enthousiaste decorateurs laten zich zo meeslepen dat ze vergeten dat ze een buitenkamer inrichten. Misschien heb je iemands patio gezien die eruitziet alsof ze de bank in de woonkamer, ligbed, salontafel en zelfs nepplanten naar buiten hebben gebracht. Of ze hebben de oude bank uit de garage gehaald. Doe het nite.

Teveel of niet genoeg meubilair

Je bent heel blij dat je eindelijk een aangewezen buitenkamer hebt. Binnen die drie of meer buitenmuren heb je je favoriete terras meubilair verzameld die je vorig jaar scoorde op een landgoedverkoop. Hoe makkelijk kan je het vinden of was het misschien moeilijk? Kan allebei natuurlijk. Selecteer items uit een collectie die er goed uitzien anders wordt het ook niks. Daarnaast zorg ervoor dat ze comfortabel zijn!