Meer wooncomfort met stevige deuren

Wanneer je gaat verhuizen, een woning gaat verbouwen of een nieuwe woning gaat bouwen zijn deuren in je woning erg belangrijk. Deuren zorgen voor een demping van het geluid maar ook voor isolatie en stijl. Deuren zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten waarbij het onderscheidt voornamelijk wordt gemaakt in de keuze van het materiaal. Zo kan je kiezen voor houten deuren die je huis direct een klassieke stijl meegeven. Wil je liever een moderne twist aan je woning geven? Ga dan werken met de materialen PVC, aluminium of staal. Deze materialen zijn onderhoudsvrij, verkrijgbaar in diverse kleuren en kunnen eventueel worden uitgevoerd in een klassieke look. Wil je graag hoge deuren in je woning? Ook dat is geen probleem want de diverse materialen kunnen in verschillende hoogtes worden aangepast. Liever een raam in je tussendeur? Ook dat is geen enkel probleem. 

Verschillende soorten deuren

Wanneer je kijkt naar de verschillende soorten binnendeuren dan zijn er tal van mogelijkheden. Houten binnendeuren ogen klassiek en zorgen voor een goede isolatie. De houten binnendeuren zijn vaak wat dikker waardoor ook geluidswerend zijn. Bovendien zorgen ze voor een goede akoestiek in de woning en geven ze de woonkamer een klassieke stijl mee. Wil je liever een industriële stijl hanteren? Dan zijn zwarte binnendeuren met aluminium kozijnen natuurlijk helemaal in. Kies voor de kleur zwart of wit en laat je verrassen door de mogelijkheden. Aluminium is onderhoudsvrij, goed voor het milieu en gaat jarenlang mee. Bovendien zijn de binnendeuren verkrijgbaar in diverse kleuren en kan je je helemaal uitleven op het aantal en typen ramen in de deuren. Aluminium zorgt, net als hout, voor een goede isolatie. Zou houdt aluminium de kou buiten maar zorgt het ook voor een demping van het geluid. Ideaal wanneer je een aparte speelruimte voor de kinderen wilt inrichten. Wil je liever een onderhoudsvrije deur combineren met een klassieke look? Dan is het verstandig om te kiezen voor een tussendeur van PVC. 

De voordelen van PVC deuren

PVC deuren zijn gemaakt van kunststof en daarmee perfect onderhoudsvrij. De deuren hebben een geluiddempende werking en zorgen voor een goede isolatie voor wat betreft temperatuur. PVC heeft als voordeel dat het in vele kleuren beschikbaar is en ook kan worden uitgevoerd in diverse designs. Zo kan je bijvoorbeeld een houtnerf in de PVC deuren laten kerven en kan PVC ook perfect gecombineerd worden met ramen in de deuren. Met PVC kan je eigenlijk alle kanten op, zonder dat je veel moeite hoeft te steken in het onderhoud. 

Op zoek naar stevige deuren voor je woning?

Maar weet je niet zo goed welk type deur je moet kiezen om een optimaal wooncomfort te bereiken? Lees dan snel bovenstaand artikel om te zien wat de voordelen en nadelen zijn van verschillende materialen binnendeuren. De meeste binnendeuren zijn perfect isolerend, maar kunnen verschillen in stijl en in het gewenste onderhoud. Maak dus een keuze die past bij jouw wensen en de stijl van jouw woning om jarenlang plezier te beleven aan de door jou gekozen binnen- en buitendeuren.