Naar het buitenland verhuizen

Heb je besloten samen met je partner naar het buitenland te verhuizen, maar moet er nog een hoop geregeld worden? Wij hebben een paar dingen onder elkaar gezet die je echt niet moet vergeten wanneer je verhuist naar het buitenland.

Paspoort

Houd je paspoort goed bij je. Je mag dan wel emigreren naar het buitenland, je blijft toch echt een Nederlander. Je kunt in het land van bestemming natuurlijk wel een nieuwe nationaliteit aanvragen. Ook voor eventuele huisdieren moet je een paspoort aanvragen wanneer je ze mee neemt naar het buitenland.

Diploma’s

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gefraudeerd met diploma’s. Vergeet niet je diploma’s te laten waarmaken (en vertalen als het nodig is). Zo zorg je dat ze ook geldig zijn in het buitenland. Dit geldt natuurlijk voor de belangrijkste diploma’s en niet je zwemdiploma’s ?

Opzeggen

Het klinkt gek, maar je moet een hoop dingen opzeggen. De krant, cursussen, je werk, glazenwasser, abonnementen op tijdschriften, etc. Het zijn vaak kleine dingetjes die je zult vergeten omdat ze zo standaard in je leven zitten.

Geldzaken

Zorg dat je geldzaken op orde zijn en open in het land van bestemming een nieuwe rekening waar je mee kunt betalen. Zorg er dus ook voor dat je automatische afschrijvingen (zoals goede doelen) stopzet. Wil je toch écht goede doelen blijven steunen, kun je het altijd los overmaken.

Er moet natuurlijk echt heel veel gebeuren wanneer je naar het buitenland verhuist, en het is niet zo geregeld. Denk er aan dat je écht aan alles denkt. Je kunt niet zo maar iets vergeten namelijk. Heel veel verhuisplezier!