Nieuwe sloten plaatsen na een verbouwing

Je hebt net een verbouwing aan de rug gehad, maar je weet dat iedereen die in je huis geeft gewerkt nu toegang kan hebben tot je huis. Helaas ken je niet iedereen die in je huis is geweest, dus er bekruipt je nu toch wel een beetje een gevoel van onveiligheid. Natuurlijk wil je niet iedereen bezien als een toekomstige dief, maar iedereen weet: bij twijfel niet inhalen! Het is dus verstandig om je sloten te vernieuwen nadat je een verbouwing hebt gedaan. Slotenmaker David in Leuven is bijvoorbeeld een bedrijf dat gespecialiseerd is in het snel vervangen van sloten in je vernieuwde woning. In deze blog ga je zien wat voor een sloten interessant zijn om in je verbouwde huis te zetten.

Wat voor soort sloten zijn er?

Er zijn meerdere soorten sloten die je kunnen helpen de veiligheid van je huis te verbeteren. De meeste mensen denken direct aan het cilinderslot. Dit is een slot dat makkelijk is om te installeren, waardoor de kosten om het te laten zetten niet zo hoog uitvallen. Eigenlijk kun je ook wel zeggen dat dit de goedkoopste en een veilige oplossing is voor uw deur. Daarbij is een groot voordeel van het cilinderslot dat je bij het verliezen van je sleutel niet in paniek hoeft te raken. Het slot van de sleutel zelf is namelijk eenvoudig te vervangen; dan hoef je niet een heel nieuw slot te kopen bij een slotenmaker.

Het elektrische slot

In tegenstelling tot het cilinderslot is een elektrisch slot duurder, maar ook geavanceerder. Natuurlijk ligt het een beetje aan wat voor een soort elektrisch slot je aankoopt, maar in de meeste gevallen is het moeilijker te installeren dan een ‘normaal slot’. Daarom kost het dus meer moeite, tijd en geld. Door de gecodeerde sloten is het moeilijker voor een dief om binnen te komen, en voor jezelf is het juist makkelijker omdat je geen sleutel hoeft te hebben. Je hebt alleen de codes nodig die je in je eigen hersenen hebt zitten. En als je je codes kwijt bent geraakt, dan kun je altijd contact opnemen met de professionals die je elektrische slot hebben gezet.