Nooit meer portier spelen voor je kat

Nooit meer portier spelen voor je kat

Deur open, de kat gaat naar buiten, deur dicht. Deur open, de kat komt weer naar binnen, deur dicht. Als jouw kat net zo is als mijn kat, staat het beest elke 10 minuten voor een deur of een raam te miauwen om naar binnen of naar buiten gelaten te worden. Daarom ben ik maar op zoek gegaan naar het perfecte kattenluik. Ik deel graag met je wat voor leuke opties ik allemaal gevonden heb.

‘Normaal’ kattenluik

Het normale kattenluik. Dit is de goedkoopste optie die je kunt vinden. Een simpel luikje wat je zelf kunt installeren en monteren. Het heeft een deurtje wat je handmatig op een paar manieren kunt instellen. Meestal zijn de opties: alleen naar buiten laten, alleen naar binnen laten, beide richtingen toestaan of volledig sluiten. Zo kun je toch goed controleren wanneer je kat naar binnen of naar buiten kan. Het enige, en best grote, nadeel aan dit soort luikjes is dat het álle katten en dieren doorlaat die er doorheen proberen te kruipen.

Kattenluiken met speciale halsband

De volgende categorie aan luikjes zijn die met een speciale halsband. Deze kattenluiken lossen het vreemde beesten probleem op. Met een speciale halsband voor je kat registreert het luikje dat jouw kat eraan komt en gaat het luikje open. Dit kan via verschillende technieken zoals met infrarood of magneten. Zorg wel dat je de juiste halsband bijpassend bij je kattenluikje koopt zodat je kat niet alsnog voor een dichte deur komt te staan.

Kattenluik op identificatie chip

Is jouw kat ook gechipt? Veel huisdieren eigenaren laten hun huisdieren chippen, zodat ze makkelijk te identificeren zijn wanneer ze kwijtraken, gewond raken of door iemand gevonden worden. Kattenluikjes makers hadden dit ook door en hebben hier meteen hun kattenluiken op aangepast. Je kat hoeft dus niet per se een halsband te dragen om geïdentificeerd te worden door een kattenluikje. Hoe cool is dat!