Onderhoud aan platte daken

Een plat dak heeft vaak een bitumen dakbedekking. Maar ook dakbedekking van EPDM of PVC komt voor. Deze dakbedekking gaat tientallen jaren mee. Afhankelijk van de kwaliteit kan het dak wel 30 jaar of langer dienst doen. Het is belangrijk om het dak goed te laten onderhouden. Dit kun je het beste aan een ervaren dakdekker overlaten. Die weet hoe hij veilig op het dak kan werken en beschikt hiervoor over het juiste gereedschap. De dakdekker kan een inspectie uitvoeren om te controleren of het dak nog in orde is. Als er onderhoud nodig is dan kan dat in veel gevallen direct worden uitgevoerd. Voor groot onderhoud ontvang je uiteraard eerst een prijsopgave.

Een daklekkage herstellen

Als een plat dak lekt dan kan het lastig zijn om de precieze plek van de lekkage te vinden. Soms zit het lek op een heel andere plaats dan waar het water de woning binnen loopt. De dakdekker past hiervoor lekdetectie toe. Met behulp van speciale apparatuur en technieken kan exact worden vastgesteld waar het lek zit. Vervolgens kan er ook een gerichte reparatie worden uitgevoerd om het dak te herstellen. Zo voorkom je dat je het hele dak laat vernieuwen terwijl dat wellicht helemaal niet nodig is. Een grote lekkage, bijvoorbeeld als gevolg van stormschade, moet natuurlijk direct worden hersteld. Hiervoor kun je gebruik maken van de spoedservice. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Goed onderhoud zorgt voor een lange levensduur van je platte dak

Als je een plat dak hebt dan is het belangrijk om dit goed te laten onderhouden. Dit waarborgt onbezorgd woongenot. De dakdekker kan ervoor zorgen dat je dak in goede conditie blijft. Ook verbeteringen zijn uiteraard mogelijk. Zo kun je een lichtkoepel in het dak laten plaatsen. Daarmee verandert je donkere zolder in een lichte ruimte waar je een extra slaapkamer kunt maken of een comfortabele werkkamer. Daarmee verhoog je ook nog eens de waarde van je woning. Mocht je het huis ooit willen verkopen kun je daar uiteraard van profiteren door een hogere vraagprijs.