Relaxen in de tuin!

We kennen het allemaal wel. Na een lange werkdag of werkweek het bed in duiken om lekker te ontspannen. Maar is dat wel een goed idee? Natuurlijk is het goed om je lichaam rust te geven, maar dat kan ook op een andere manier. Het moment dat je in de tuin zit of ligt in een hangmat en naar de mooie blauwe lucht kijkt met een briesje door de bomen. Dit is het moment waar jouw lichaam en hoofd echt tot rust komen. Je hebt er geen andere land of andere omgeving voor nodig. In je eigen tuin kun je ook rust vinden. Stel jezelf eens voor dat je een boek leest in de tuin, maar op dat moment komt er een briesje door de bomen. Stop het lezen van dit hoofdstuk voor een moment en sluit je ogen om te genieten van de stilte. Stilte is fijn en je komt dichter bij jezelf. Of je nu een hangmat aan een hangmat standaard vastmaakt of ‘’ouderwets’’ aan een boom. De ontspanning blijft hetzelfde, en dat is het enige wat je nodig hebt! Wat kun je nog meer doen om de ontspannen in je tuin? Lees hier!

BBQ’en met de familie

Er zijn verschillende manieren waarop jij heerlijk kunt ontspannen in je eigen tuin. Een barbecue organiseren met wat vrienden en familie is daar een van. De meeste mensen barbecueën in de zomer, maar heb je wel eens een barbeque feestje georganiseerd in de winter? Dit is een hele andere ervaring! Zet een kachel aan, maak een vuurtje, of laat jezelf verwarmen door de barbeque. Op deze manier kun je even lekker van de bank komen en gezellig een hapje eten met geliefden.

Een goed boek lezen

Heb je even geen zin in andere mensen en is het tijd voor een momentje voor jezelf? Pak er dan eens een goed boek bij. Welk boek staat er al een tijdje op je verlanglijst? Ga ervoor en haal deze op bij de bibliotheek of bestel er een online. Wanneer je niet goed weet welk boek je moet gaan lezen, zijn er verschillende mogelijkheden. Wil je je ontwikkelen? Of misschien meer over jezelf leren? Kies dan voor een zelfhulp boek zoals rich dad poor dad,  think and grow rich of how to win friends and influence people. Zodra je een van deze boeken leuk vind, zul je die andere vanzelf ook willen lezen. Houd je liever van wat anders? Misschien heb je altijd al aan die lord of the rings boeken willen beginnen? Nu is het moment.