Sfeer in huis creëren? Koop een kamerplant!

Een nieuw huis of kantoor heeft sfeer nodig om niet meer leeg aan te voelen. Vooral wanneer je net bent verhuisd kan het lastig zijn om de lege ruimte sfeervol te maken. Misschien ben je groter gaan wonen of verhuisd naar een groter kantoorpand. Dan heb je waarschijnlijk te weinig meubels en decoratie om alle lege ruimte op te vullen. Misschien is het uitzoeken van nieuwe kamerplanten dan precies wat je nodig hebt! Alles over kamerplanten lees je in deze blog!

Allerlei soorten en maten

Kamerplanten zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Daarom kun je de kamerplant goed gebruiken om sfeer te creëren. Op elke lege plek kan een kamerplant komen te staan. Zo kun je een grote kamerplant gebruiken als echte eyecatcher van de ruimte. Een bananenplant valt bijvoorbeeld meteen op en er zijn ook planten met verschillende kleuren. Welke plant je ook in huis neemt, een goede verzorging is het allerbelangrijkst. Een eyecatcher met bruine bladeren geeft natuurlijk minder sfeer aan de ruimte dan een goed verzorgde groene plant!

Het verzorgen van de kamerplant

Elke kamerplant heeft een andere verzorging nodig. Er is dan ook geen vaste verzorging die je aan kunt houden. De meeste planten hebben elke week een scheutje water nodig, maar er zijn ook veel uitzonderingen. Heb je groene vingers? Dan zou je kunnen kiezen voor een plant die veel verzorging nodig heeft. Dit is voor andere mensen misschien een te grote uitdaging. Zij kunnen dan beter kiezen voor een plant die wat minder verzorging nodig heeft. 

Om de kamerplant de juiste verzorging te bieden is er een aantal hulpmiddelen beschikbaar. Zo is er een zelf watergevende bloempot die de plant precies genoeg water geeft. Het enige wat je hier hoeft te doen is het reservoir bijvullen. Zo heb jij geen omkijken naar je plant en hoef je de plant alleen op de juiste plek in de ruimte te zetten. Zo kunnen veel planten niet in de volle zon en moet je ze dus niet voor het raam op het zuiden zetten. Elke plant heeft een verzorgingskaart waarbij de verzorging van de plant precies uitgelegd staat. Wanneer je deze kaart volgt komt het helemaal goed met jou en je plant!