Soorten bedden die je moet kennen

Het is best lastig om het type bed te kiezen aangezien er talloze opties op de markt zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een 1 persoons bed, twee eenpersoonsbedden, een queensize bed of een kingsize bed. Bedden kunnen worden onderverdeeld in verschillende typen op basis van grootte en ontwerp. Wanneer je de grootte van het bed kiest, moet je rekening houden met de oppervlakte van je slaapkamer. Daarnaast moet je ook nadenken over het aantal mensen dat erop slaapt. Als je een slaapkamer met beperkte ruimte hebt, moet je een klein bed kopen. Als je slaapkamer groot is, kun je de voorkeur geven aan een kingsize bed.

Verschillende maten bed

Je kunt in de war raken bij het kiezen van het type bed. Dat komt doordat veel beddenleveranciers zoals Eurobedden een breed scala aan beddencollecties aanbieden. De grootte van het bed varieert van kleine bedden zoals een- of twee aparte bedden tot grotere maten zoals queensize en kingsize bedden. Een- of tweepersoonsbed wordt meestal gebruikt door kinderen. De afmeting van dit bed is 75 x 39 inch. Bovendien is de afmeting van het queensize bed 80 x 60 inch. Het queensize bed is geschikt voor kinderen, tieners en pasgetrouwden. Dan is de afmeting van het kingsize bed 80 x 76 inch. Dit bed is geschikt voor een grote slaapkamer. Het biedt een ruime matras voor koppels. Het kingsize bed is ook ideaal voor een stel en hun kleintje.

Verschillende bed ontwerpen

Nadat je de maat van het bed hebt bepaald, moet je het ontwerp van het bed selecteren. Er zijn veel bed ontwerpen op de markt. Als je op zoek bent naar een ideaal bed ontwerp voor je kinderen, kun je kiezen voor een bedbank, stapelbed of hoogslaper. Een stapelbed is een slimme keuze als je twee kinderen hebt en maar één slaapkamer hebt. Ook voor ruimtebesparing is een hoogslaper een goede keuze. Dit type bed heeft een ingebouwd bureau, planken en een lade. Wil je bovendien op zoek naar een ideaal bed voor een stel, dan kun je kiezen voor een paneel bed of slede bed. Meestal zijn deze bedden gemaakt van massief hout. Het sleebed is ongetwijfeld duurzaam. Zowel paneel- als sleebedden zijn uitgerust met treeplanken en hoofdborden.