Studeerkamer tips

Het inrichten van een studeerkamer is heel anders dan andere ruimtes in je huis. In deze kamer is het belangrijk dat je jezelf kunt concentreren en focussen. Het is dus belangrijk dat de kamer écht naar jouw smaak wordt gemaakt. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak, maar hierbij een paar tips voor een efficiënte werkplek.

Stressvrij

Het is natuurlijk belangrijk dat een kamer geen chaos of stress bij je oproept. Je wil een kamer die niet te veel afleiding brengt, maar ook geen kamer die zo kaal en koud is dat je er liever eigenlijk niet zit. Probeer daar een goede balans in te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld een foto van een uitzicht plaatsen dan een foto van een druk plein.

Droomplek

Maak er jouw droomplek van, en probeer hem te richten op jouw werk. Koop de computer die voor jou het best werkt. Zet al je boeken die over je werk gaan in kasten neer, en zorg dat het er geordend uitziet. Ook weer voor een stressvrije situatie natuurlijk.

Bureaustoel

Niet geheel onbelangrijk, een bureaustoel is handig voor jezelf om te zorgen dat je geen onnodige rugpijn krijgt. Je zit er namelijk wel vaak voor een langere tijd. Ga er meerdere uitproberen en kies voor degene die het best voor jou zit.

Accessoires

Natuurlijk moet je ook wat accessoires voor in je studeerruimte. Denk hierbij aan een extra lamp, opberglades voor o.a. pennen en papier. Een goeie plant is ook altijd handig om in je woning te hebben, eentje die niet veel verzorging nodig heeft bijvoorbeeld.

Het is heel makkelijk om van je studeerkamer een rommelhok te maken. Probeer dat niet te doen en houdt het netjes. Zo kun je het best studeren of werken namelijk!

Ook is het altijd handig om naar de laatste woontrends te kijken. Zo houd je je kamer leuk en fris.