Thuiskantoor inrichten: dit heb je allemaal nodig!

Fijn dat je veel meer thuis kunt werken, dan kun je het drukke gezinsleven vaak ook wat beter regelen. Maar heb je al gedacht aan een goed thuiskantoor? Denk dan ook aan de bureaustoel via Designkantoormeubilair.be, welke je echt nodig hebt! Het is goed om ook verder te kijken want naast een goede bureaustoel heb je natuurlijk nog veel meer nodig. Wat dat allemaal is, hangt af van waar je werkt en wat voor werk je zoal moet doen. Heb jij bijvoorbeeld veel apparatuur nodig? Dan zal je ook daar naar moeten kijken en dan na moeten gaan of je het altijd mee moet nemen naar je werk en dan weer mee naar huis (als je deels thuis en deels op kantoor werkt). Zorg dat het vooral praktisch is en efficiënt zodat jij je er thuis voelt en goed je werk uit kunt voeren.  

Waar drink je koffie?

Ook al werk je thuis, dan is het toch fijn om op tijd je bakje koffie te pakken. Als je dan niet het hele huis door wil, dan kun je ook een koffiehoek inrichten in je thuiskantoor. Je kunt dit eenvoudig realiseren, plaats een tafeltje in een hoekje en zet er een koffiemachine op en wat kopjes e.d. en het is al klaar. Als je dan zin hebt in koffie dan hoef je niet het hele huis door, zo word je niet zo snel afgeleid en kun je bij je werk blijven, concentreren! 

Welke apparatuur heb je nodig?

Een thuiskantoor, ook daar heb jij de juiste apparatuur nodig. Je moet denken aan een pc of een laptop, en dan heb je nog een toetsenbord, scherm en muis nodig, als je moet printen dan heb je ook nog een losse printer nodig. Kwaliteit speelt bij alle apparatuur een grote rol. Alle apparatuur die je op je werk hebt zou je thuis ook moeten hebben zodat je je werk goed kunt doen. 

Bureau en bureaustoel

Je zit veel, soms loop je misschien even rond omdat je moet bellen of omdat je koffie wil pakken, maar het grootste deel van de dag breng je zittend door. Een goede bureaustoel en een goed bureau spelen daarin dan een grote rol. Je moet namelijk een ergonomische houding aan kunnen nemen. Je wilt thuis fijn je werk kunnen doen dus zorg er dan ook voor dat je bureau groot genoeg is. Een zit-sta bureau zou ook een optie kunnen zijn zodat je je houding regelmatig kan afwisselen. Qua bureaustoel moet je ook goed kijken wat je wil. Kwaliteit is van groot belang, beter iets meer investeren zodat hij ergonomisch is zodat jij er lang plezier van hebt. Je moet daarom echt even voelen wat je nodig hebt, meer steun in de rug of goede armleuningen? Je zou dan ook nog naar de kleur kunnen kijken van de bekleding, omdat je wellicht wil dat het mooi past bij het interieur van je thuiskantoor.