Tips om goedkoop de woonkamer te vernieuwen?

Het komt maar al te vaak voor dat mensen klaar zijn met het interieur in de woonkamer. Natuurlijk niet gek, want je besteed veel uren van je leven in deze woonruimte. Na een aantal jaar ken je het interieur wel en ben je toe aan vernieuwing. Klinkt leuk, maar het grote probleem is dat vernieuwing voor veel kosten kan zorgen. Een nieuwe bank of ander meubelstuk is geen goedkope aankoop. Ben jij nu helemaal uitgekeken op het interieur en toe aan vernieuwing? Dan is het handig om even verder te lezen. In deze blog worden enkele tips gegeven om het interieur te vernieuwen zonder dat het je veel geld gaat kosten. 

Deel de woonkamer anders in

Je hoeft geen nieuwe meubels te kopen om een nieuwe uitstraling te krijgen. Een andere indeling in de woonkamer kan al een wereld van verschil maken. Haal dus bijvoorbeeld op een mooie dag het gehele interieur uit de woonkamer en begin kaal met de woonkamer inrichten. Kijk dan naar welke meubels sowieso moeten terugkomen en waar je ze wilt plaatsen. Een bank aan de andere kant of een stoel wisselen kan soms al genoeg zijn. Door de meubels op een andere plek te zetten kan je al voor een hele andere uitstraling zorgen. 

Decoratiemogelijkheden

Net als bij de eerdere tip is het niet altijd nodig om nieuwe meubels aan te schaffen. Je kan er ook voor kiezen om de bestaande meubels anders aan te kleden. Denk aan bepaalde decoratie objecten als een kussen voor op de bank, een plant voor op de salontafel of een kaars in de open kast. Als je meer bent van het steeds wisselen van sfeer, dan is een open kast een aanrader. Deze kast geeft je de mogelijkheid om steeds andere items te laten zien en te zorgen voor een andere sfeer. Tegenwoordig is het ook steeds populairder om decoratieobjecten op de muur te laten terugkomen. Zo worden souvenirs, foto’s en schilderijen steeds vaker opgehangen aan de muur. Zonder nieuwe meubels te kopen, maar door een object te plaatsen op de muur kan je al weer wat vernieuwends geven aan de woonkamer. 

Meubels voor een lager budget

Als je niet een hoog budget hebt om het interieur te vervangen met nieuwe meubels, dan zijn er ook andere mogelijkheden. Zo wordt steeds meer gebruik gemaakt van het aanschaffen van tweedehands meubels. Er zijn verschillende winkels en online platformen waar mooie meubels aangeboden worden voor een lage prijs. Het is wel even zoeken naar een kwalitatief goed en mooi meubelstuk, maar de mogelijkheden zijn er zeker. 

Twijfel niet, verwijder meubels uit het interieur!

Het wil nog wel is zo zijn dat je een kastje, een stoel of een ander object hebt gekregen van een dierbaar iemand en dat je die niet zo snel wegdoet uit je interieur. De emotionele waarde is er natuurlijk, wat het moeilijker maakt om het meubelstuk te verwijderen. Toch wordt aangeraden om deze items ook gewoon uit het interieur te halen als je erop uitgekeken bent. Je kan deze items ook op een andere plek laten terugkomen. Denk aan de werkkamer, slaapkamer of misschien op zolder. Ga dus bij elk meubelstuk na of je het nodig hebt en of je het nog mooi vind. Heb je het niet nodig, en vind je het ook niet zo mooi meer? Verwijder het dan uit je woonkamer.