Tips om thuis yoga te kunnen doen in je sportoutfit

Dagelijkse yoga oefeningen thuis kunnen je helpen om de hele dag gezond, productiever, rustig en gelukkig te blijven. Bovendien zijn deze voordelen niet alleen voor jou leuk. Als je deze oefeningen thuis doet, ben je niet alleen zelf gelukkig, maar kunnen ook je gezinsleden de positieve energie en het geluk om je heen voelen. Bovendien kun je ze thuis doen, wanneer je maar wilt. Uiteraard is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je een geschikte outfit draagt, zorgt voor rust en natuurlijk de juiste oefeningen doet. Omdat er ontzettend veel handige tips zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Dus ben je voornemens om thuis aan de slag te gaan met yoga, dan zijn deze tips zeker handig om even rustig en aandachtig door te lezen voor jezelf.

Kies voor de juiste outfit

Yoga is een sport waarbij er best veel van je lichaam wordt gevraagd. Het is daarom dus ook belangrijk om een broek en ook top te dragen die comfortabel zit. Voor de meeste vrouwen is het advies daarom dan ook om een sport bh met sportlegging dames te dragen. Zo heb je alle bewegingsvrijheid en hoef je niet bang te zijn dat je wordt belemmerd in je bewegingen. Er is natuurlijk niet zo vervelend als het niet volledig kunnen uitvoeren van de bewegingen. Heb je nu geen geschikte outfit, dan kun je vaak al voor een relatief laag bedrag een sportlegging aanschaffen. Een sport bh is dan nog niet direct noodzaak, maar kan ook in een later stadium nog.

Zorg voor een rustige omgeving

Het beste is een kleine privé ruimte in huis voor de dagelijkse yogabeoefening. Heb je dit niet, dan kan de woonkamer natuurlijk ook. Na verloop van tijd zullen je oefeningen positieve vibraties in de kamer creëren, die genezing, kracht en troost bieden aan jou en anderen thuis. Als dat echter niet mogelijk is, kun je ergens in huis een rustige ruimte kiezen die groot genoeg is om je yogamat uit te rollen en waarvan je weet dat je er waarschijnlijk een tijdje niet gestoord zult worden. Het enige waar je voor moet zorgen is dat je yogaruimte schoon is, goed geventileerd, en uit de buurt van meubels of scherpe voorwerpen is. Zo hoef je namelijk niet na te denken hoeveel bewegingsruimte je hebt en kun je je helemaal laten gaan tijdens het uitvoeren van de verschillende oefeningen.

Doe verschillende oefeningen

Oefen verschillende yoga houdingen en ademhalingstechnieken, of als je weinig tijd hebt, kun je een aantal dagelijkse yogahoudingen bepalen en je lichaam op zondag verwennen met het volledige pakket! Zorg er ook voor dat je je yoga oefeningen afsluit met Yoga Nidra. Vergeet niet dat yoga niet alleen bestaat uit de oefeningen. Tijdens de yoga sessies thuis moet ook ruimte zijn voor andere technieken zoals pranayama (ademhalingsoefeningen), meditatie en Sudarshan Kriya. Ook kun je ervoor kiezen de yoga buiten te doen. Mocht het dan gaan regenen, dan kun je natuurlijk gewoon een maium regenjas dames aantrekken, zodat je droog blijft.

1 reactie

Reacties zijn gesloten.