Tips voor een nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer? Lees direct deze tips!

Ben je druk op zoek naar badkamer inspiratie, omdat je graag een nieuwe badkamer wilt? Als je een badkamer gaat plaatsen, zijn er verschillende dingen waar je vooraf over na moet denken. Wij zochten uit wat je zeker niet moet vergeten wanneer je besluit om voor een nieuwe badkamer te kijken. Lees snel verder om meer te ontdekken.

Verzamel voldoende inspiratie

Zorg ervoor dat je voldoende inspiratie opdoet voor je nieuwe badkamer. Bekijk eens welk badkamermeubel je graag in jouw badkamer terug zou willen zien en wat je verder allemaal in je badkamer wilt plaatsen. Bezoek showrooms, blader in tijdschriften en doe inspiratie op via Instagram of Pinterest. Maak vervolgens een moodboard van foto’s die je tegenkomt die jou aanspreken, zodat je op basis daarvan jouw ideale badkamer kunt samenstellen. Ook qua badkamers zijn er verschillende stijlen, zoals de industriële look, de moderne look en de klassieke look. Als je weet welke stijl jouw voorkeur heeft, kun je zo net iets eenvoudiger een moodboard samenstellen.

Bepaal je budget

Zorg ervoor dat je vooraf het budget voor jouw nieuwe badkamer duidelijk hebt. Hoeveel mogen de materialen kosten en wat wil je uitgeven voor een verbouwing? Let wel op dat als je zelf aan de slag gaat, je flink wat kosten kunt besparen. Zo kost het laten verbouwen van een badkamer vaak net zoveel als de materialen die je koopt. Door zelf aan de slag te gaan of slechts een deel zelf te doen, kun je jouw badkamer zo goedkoop mogelijk verbouwen. Houd bij het bepalen van je budget ook altijd rekening met onvoorziene kosten en reserveer hier 10% van het totaalbedrag voor.

Meet de ruimte goed op

Zorg ervoor dat je de badkamer goed opgemeten hebt als je gaat kijken voor een nieuwe badkamer. Het is belangrijk hierbij de hoogte, diepte en breedte van de badkamer op te meten. Ook is het belangrijk om op te meten waar het raam, de deur en je aansluitingen zitten. Heb je een schuin dak, dan neem je dit ook mee in je meting.

Pas je badkamerwensen aan de ruimte aan

Nu je weet hoe groot je badkamer ongeveer is, kun je bekijken hoe je deze het beste kunt indelen. Vraag indien nodig een specialist om hulp. Soms kan het nodig zijn je wensen aan te passen, omdat je bijvoorbeeld een kleine badkamer hebt. Echter is er ook in een kleine badkamer veel mogelijk, mits je hier door het juiste oog naar laat kijken.

Wij wensen je veel succes met je zoektocht naar een nieuwe badkamer!