Tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Wil je graag wat groen in de tuin maar heb je geen zin om dagelijks onkruid te staan plukken? Daar zijn genoeg oplossingen voor! Er zijn genoeg verschillende planten die niet zo veel aandacht nodig hebben en er zijn verschillende tips voor je tuin waardoor je het onderhoud kunt beperken.

Onderhoudsvriendelijke bestrating

Lekker veel tegels zodat je geen onderhoud hebt? Dacht het niet. Ook tegels hebben onderhoud nodig, er komt namelijk groene aanslag op en er kan onkruid groeien tussen de voegen. Dit kun je proberen te voorkomen door de voegen tussen de tegels te dichten en er anti-worteldoek onder te leggen. Hoe groter de tegels, hoe minder plek het onkruid heeft om te groeien. Heb je veel tegels en wil je toch graag wat natuurlijks in de tuin? Misschien zijn de hekwerken van Adéquat wat voor jou! Hier kun je een schapenhek kopen, gemaakt van 100% kastanjehout en super duurzaam dus.

Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn vaste planten die vlak boven de grond groeien. Ze bedekken de grond, zodat er vrijwel geen licht bij kan komen en onkruid bijna geen kans krijgt om er tussendoor te groeien. Heb je de bodembedekkers net geplant? Dan kun je de ruimte ertussen opvullen met bijvoorbeeld houtsnippers.

Geen sierpotten

Sierpotten staan prachtig in je tuin, maar ze vragen vaak veel aandacht en onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig en ze hebben regelmatig nieuwe potgrond nodig. Het gebruik van sierpotten wordt daarom afgeraden als je graag een onderhoudsvriendelijke tuin wilt. Een alternatief hiervoor is het gebruik van plantenbakken met planten die weinig onderhoud nodig hebben, zoals bijvoorbeeld siergrassen.