Tips voor een studentenkamer

Als je op jezelf gaat wonen, kan het soms een hele klus zijn om de juiste meubels en decoratie te vinden. De meeste studentenkamers zijn namelijk niet heel groot, dus hoe richt je dit leuk en vooral praktisch in? Wij geven je een aantal handige tips.

Maak een schets

Het is handig om van tevoren een schets te maken van jouw kamer. Hoe groot is die, hoe groot zijn je meubels en op welke manier passen deze in je kamer. Op deze manier is de eerst stap voor het inrichtingen van je kamer al gezet.

Gebruik meubels voor meerdere dingen

Het is dus belangrijk om je meubels praktisch in te delen, maar het is ook belangrijk om je meubels praktisch te gebruiken. Veel meubels kunnen namelijk meerdere functies hebben. Gebruik bijvoorbeeld je bureau als studeertafel en als eettafel. Zet hier een koffiemachine op, koop voordelige koffiebonen en je creƫert al snel een goede eet -en werkplek.

Hang haakjes aan je kast als kapstok, kies voor een bedbank of gebruik opberglades onder je bed. Dit zijn allemaal mogelijkheden om ruimte te besparen en je meubels praktisch te gebruiken.

Koop planten

Planten zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt wat bij wat belangrijk is voor je studentenkamer. Toch zijn planten een heel goed idee. Ze zorgen er namelijk voor dat er meer zuurstof in je kamer vrijkomt en ze houden de lucht in je kamer schoon. Als je dus een weekend naar je ouders gaat, hoef je je geen zorgen te maken over dat je kamer straks enorm muf is als je terugkomt.